V75 Söndag. Hört detta förut? :)

23

ludde inför v75

Stall Kolgjini står i rampljuset när Sundbyholm bjuder in till årets sista riktiga storloppsdag med Breeders’ Crown.
Totalt ska sju miljoner kronor i prispengar fördelas under söndagens extra V75-omgång.
– Jag tippar att vi tar hem två av finalerna, säger Lutfi Kolgjini.

Breeders’ Crown-semifinalerna på Solvalla för två veckor sedan blev en veritabel succé för stall Kolgjini.
Med sonen Adrian vid tömmarna kvalade man in hela sex hästar och på söndagen är det upp till bevis när landets främsta tre- och fyraåringar drabbar samma för sista gången för säsongen.
800 000 kronor väntar vinnarna i de fyra finalerna där Jägersro-stallet har dubbla representanter i tre, passande då pappa Lutfi denna gång finns på plats för att hjälpa till med kuskandet.
Och även med tippandet.
Vi fick en genomgång av stallets V75-hästar i samband med att Lutfi Kolgjini knåpade ihop sin rad till ”Fem Tippar V75”.
Totalt väljer han att strecka sex av stallets åtta V75-hästar.
Mest optimistiska är tongångarna  i de treåriga stonas final, V75-5.
– Pasithea Face och Princess Face kommer båda att vara ännu bättre än i semifinalen, jag tror att de gör upp om segern, säger Kolgjini som även har goda förhoppningar om att fälla fixstjärnan Nuncio (V75-7) ännu en gång.
– Det är en fantastisk häst som jag har den största respekt för, men vi slog honom senast och kan göra det igen. Med Buzz Mearas i spets och Owen Face i dödens får ”Tarzanpojken” något att tänka på.
– Sedan vill jag varna för Clemenza Am (V75-1 som jag hoppas får visa hur bra han är med några utrustningsändringar.

”Barfota runt om och jänkarbike för första gången”
Nedan följer Lutfi Kolgjinis kommentarer kring samtliga V75-hästar:
6 Clemenza Am (V75-1) var riktigt bra senast. Det var det första hela loppet han fick gå på länge så det ska föra fram hästen rejält. Det har varit en strulig säsong med småproblem, men jag håller honom fortfarande som en kulltopp och hoppas att han ska få visa det nu. Förmodligen blir det barfota runt om och jänkarbike för första gången. Egentligen tycker jag att de vagnarna är för trånga att köra i, men den här gången ska jag klämma mig ner eftersom jag tror det kommer att passa honom.
7 Target Kronos (V75-1) har jag alltid tyckt om och de två senaste starterna visar att han börjar leva upp till vad vi hoppats. Däremot är det kanske lite för tidigt för honom att matcha de allra bästa här. Det finns mycket att göra på honom också vad gäller utrustning, men det väntar vi med till nästa år.
11 Apple Lee (V75-2) fungerade inte barfota runt om och kommer därför att få på sig ett par lätta aluminiumskor fram den här gången. Hon är väldigt bra i ordning, men behöver givetvis tur på vägen för att komma in i matchen härifrån.
1 Light Brodde (V75-4) gick ett bra lopp senast utan att vara helt på topp. Han möter några tuffa hästar, exempelvis Ochongo Face, och jag är fullt nöjd om vi kan följa med till en tredje-fjärdeplats.
– 2 Pasithea Face (V75-5) har jag haft höga tankar om hela tiden, men det är en stor häst, 1.67-1.68 hög, vilket gjort att hon behövt tid och inte varit så hårt drillad i träningen. Jag har hela tiden vetat att hon skulle komma igång ordentligt först i slutet av säsongen och det har alla fått se i de senaste starterna. Hon har varit fin i två lätta jobb efter semifinalen och ska ha tagit ytterligare ett steg framåt av det loppet. Jag ser henne som värsta motståndaren till min egen styrning 4 Princess Face (V75-5) som är den startsnabbare av de två och förhoppningsvis kan hitta till ledningen. Precis som inför Oaks var Princess lugnt tagen inför semin och ska gå framåt rejält. Vi får se hur vi gör med balansen den här gången. Jag tror att vi har fältets två bästa hästar.

”Köras i ledningen”
1 Buzz Mearas (V75-7) var fruktansvärd senast, faktiskt bättre än jag trodde. Visst har det alltid varit en fin häst, men den avslutningen var något av det råaste man sett och han har verkligen utvecklats snabbt. Vi valde innerspår med planen att svara spets. Han är extremt accelerationssnabb och jag har svårt att se någon ta sig förbi. Sedan kommer han att köras i ledningen. Det finns ingen anledning att utgå från att Nuncio hittat tillbaka till absolut toppform och ge upp loppet på förhand, vi ska tävla om det.
2 Owen Face (V75-7) opererades i somras och fick ett avbrott när alla kullkamrater var i full tävlingskondition. Det har tagit några starter för honom att få upp formen, men senast satt den där och han borde rimligen fortsätta gå framåt för varje lopp han får. Det har alltid varit en stark häst med väldigt stor gång, men jag måste erkänna att även jag var överraskad att han kunde speeda så våldsamt som han gjorde i semifinalen. Vi hade inte gjort något annorlunda inför det loppet och jag har ingen annan förklaring än att hästen utvecklats av sig själv. Han öppnade snabbt i derbykvalet och hade lätt svarat spets om han inte slagit i vagnen och galopperat. Vi kommer inte förbi Buzz Mearas och hur jag sedan lägger upp taktiken har jag inte funderat så mycket på. Ett scenario är att lägga sig i dödens och svara den positionen, Owen är tuff nog att tåla ett sådant upplägg.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.