V75 tips från LIRAREN/Spelguiden AB

128

spelguiden

Liraren var återigen väldigt bra på det på Gävle med sex rätt och en ny DD-triumf. På DD-förslaget var det tredje raka tipset som satt och på tre veckor har det blivit närmare 8000 kr tillbaka. Vi jobbar oförtrutet vidare mot Örebros omgång där Timo Nurmos kommer att spela en avgörande roll då han sänder flera fina hästar till banan som kommer att bli favoriter. I övrigt är det dubbla Diamantstoet-försök med olika förutsättningar samt både ett sprinterlopp för den lägsta klassen och ett stayerlopp i den näst lägsta klassen. Sammantaget har Örebros loppmakare fått till en omväxlande och jämn omgång att se fram emot.

Fullständiga tips hittar du som vanligt på http://tipsaren.com

Missa inte Janne Jackpots analys på Youtube FREDAG KVÄLLhttps://www.youtube.com/channel/UCH6Rc2LZit7Hahw3NqAvUUQ

Andelsspelen hittar ni här: https://www.atg.se/cigarrmagasinet


KLASSHÄSTAR MED BAKSPÅR!

Avdelning 1

Ranking

A: 10-11
B: 6-1-12-7-2-8-9-5-3
C: 4

SPETSSTRIDEN

Springspårens 6 Cargo Door och 7 Victory Lee är snabba och får fightas med 1 The Bald Eagle och 3 Vincent Chase om tätpositionen. Vincent Chase spetsar och släpper till Cargo Door?

ANALYSEN

Öppen inledning då de bästa hästarna fått bakspår på Örebros ”speedwaybana”. 10 Cab Lane blir upphaussad i varje start och hästen befinner sig fortfarande i en låg klass i förhållande till sin kapacitet. Har nu fått starta kontinuerligt ett tag och då borde också formen stiga för varje start. Trivs bäst med tätkänning och kanske får Örjan som kör för första gången dra i högertömmen tidigt för att avancera framåt mot dödens. Kan krossa samtliga därifrån. 11 Strong Pepper var favorit till att vinna det norska Derbyt men loppet hästen fick då blev alldeles för tungt. Visade åter form senast då han stegade undan i spets utan att förta sig. Bakspåret här är förstås svårt men detta är en undantagshäst och hittar bara Erik en vettig position är det här en häst som kan kliva runt ett fält även på Örebro. Måste räknas. 6 Cargo Door har ett intressant läge och vi tycker att en del talar för att hästen kan komma till ledningen här. Smög med i ryggar bakom Admiral As senast utan att verka förta sig till slut. Har känts topp-bra i träning och ledning i Örebro brukar betyda mycket. 1 The Bald Eagle har ett lurigt läge att brottas med. Är inte oäven i volten och det är klart att en viss spetschans finns där men hästen kan också hamna i maskin. Slog II Duce Boko senast efter en snabb finish och ser ut att fortsätta att utvecklas för varje start. Måste räknas om det löser sig.

 

KANTENS ROSE UTAN VINGEL!

Avdelning 2
Ranking A: 7-2
B: 5-3-8-9-11-6
C: 1-10-4-12

SPETSSTRIDEN

2 Mission Beach är det självklara valet och det är svårt att se några allvarliga konkurrenter. Den som är mest explosiv bakom spetsfavoriten är 8 Bianca Sisu men det blir svårt att nå hela vägen fram till spets. 3 Pastorns Lady kan bli aktuell ifall någon av de först nämnda hästarna kommer bort.

ANALYSEN

Ungdomslopp och Diamantstoet i ett och samma lopp kan ställa till det för många spelare. 7 Kantens Rose kan också vara överlägsen men spår sju över en engelsk mil gör att man lätt kan hamna på vingel också och vi testar att gardera. Har varit enormt fin i regi Robert Bergh och gjort nya framsteg hela tiden. Öppnar medel här men tål också att göra en del på egen hand vilket kommer att krävas. Kevin Oscarsson i sulkyn är ett plus och hästen är odiskutabel etta i loppet. 2 Mission Beach är spetsbudet som kan leda loppet länge. Vann från den positionen på ett mycket enkelt sätt senast och var även plusbetonad i starten innan som tvåa. Bra kusk även här i Magnus A Djuse och hästen måste streckas tidigt. 5 Loes trodde vi en del på senast i en tilltänkt start på Åby men hästen fick strykas för en febersläng som var övergående. Har därefter tränats på som vanligt och är rejäl av sig och man aviserar att köra offensivt här. Öppnar bra och hamnar Djuse på bra på det är detta en häst att se upp med. Rankas upp! 3 Pastorns Lady återkommer visserligen efter långt uppehåll men har gått bra direkt efter vila förut. Kan öppna snabbt och hamna bra på det och därmed bli att räkna med. Outsider.

 

ACTIVATED TROTS UTGÅNGSLÄGET!

Avdelning 3
Ranking A: 14-8
B: 12-15-7-10-6-4-1-11
C: 3-2-9-5-13

SPETSSTRIDEN

7 Aper Mede S.M. kanske inte är allra snabbast ut direkt men kan köra sig till spets innan halvvarvet kört. 6 Dolly Dream kan vara den som spetsar initialt.

ANALYSEN

Diamantstoet igen, den här gången över flera volter och tillägg. Det är kanske tufft att tippa 14 Activated som etta men det känns ändå som att formen är stigande och spurten senast i stoeliten mot bl.a. vinnande Hevin Boko så visade stoet takter som hon gjorde under fjolåret. Många att runda i spåren förstås men får hästen bara en rygg att gå i så kan det gå fort till slut när Jepson släpper loss. 8 Quarcia spurtade mycket vasst senast som tvåa mot ett tufft motstånd. Möter enklare motståndare den här gången och kan få en bra start i volten då hästen visat startsnabbhet. Kan också göra en del själv om det skulle behövas och sammantaget måste vinstchansen ses som vettig. 12 Dixie Brick är ett annat speedigt sto som med rätt resa alltid är att räkna med. Imponerade så smått senast trots att travet inte flöt på i hundraprocentig stil via en långspurt till seger. Med ett lopp i kroppen kan stoet vara redo för en ännu bättre insats och vi rankar upp hästen en bit. 15 Tessy D´ete är ett tufft sto som också går ner i klass. Förutsättningarna känner vi till men hästen tål att gå i spåren och är inte helt ovan med förutsättningarna. Drar upp spurten?

 

EN COWBOY SOM GER CASH?

Avdelning 4
Ranking A: 4-6-5
B: 3-10-11-7
C: 9-1-2-8-12

SPETSSTRIDEN

Orutinerade hästar i den lägsta klassen gör det inte helt lätt att förutspå. 1 Enjoy´s Top Gun kan öppna bra men kanske söker en rygg? 3 Livi Oboy kan göra ett försök och är inte avsågad. 4 Cash Cowboy får gälla som huvudfavorit på tidigare meriter.

ANALYSEN

Snabblopp och den lägsta klassen och det känns återigen som ett öppet lopp. 4 Cash Cowboy trivs i spets och den gamla klyschan att spets är närmaste vägen till mål kan användas igen. Har nu börjat komma igång igen efter ett långt uppehåll pga. skada och har aldrig förlorat från ledningen efter tre försök. Blir spännande att följa här och får förstarösten. 6 Prime Lini har trots sin ålder på sju år endast startat elva gånger i sitt liv och det beror på ägarstrul vilket gjorde att hästen hölls borta från tävlingsbanan i tre år. Har nu äntligen fått komma igång och visa vad han kan och det finns nog en del utveckling kvar att hämta i hästen. Har visat en del ojämnhet under året men har i sina bästa stunder visat att finns kapacitet i hästen.
Känns mer stark än speedig och kanske får Örjan inrikta sig på grovjobb här. Fågel eller fisk återstår att se men hästen rankas upp! 5 Alesso har haft svårt att leva upp till de förväntningar som sunnits på hästen sedan karriären startade. Var okörd vid segern näst senast och visade att det finns fart i honom. Man hoppas kunna köra offensivt den här gången och hoppas därför att hästen vaknat på rätt sida.
Distansplus! 3 Livi Oboy har sett bra ut efter uppehåll i två starter och kan från ett fint utgångsläge blanda sig i toppstriden. Är storväxt av sig och har tagit tid på sig att växa i sin kostym. Nu är läget fint och hästen kan öppna bra och bör därför också få en fin position. Outsider.

Fullständiga tips hittar du som vanligt på http://tipsaren.com

Missa inte Janne Jackpots analys på Youtube FREDAG KVÄLLhttps://www.youtube.com/channel/UCH6Rc2LZit7Hahw3NqAvUUQ

Andelsspelen hittar ni här: https://www.atg.se/cigarrmagasinet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTvå chanser i Svampen för Wäjersten
Nästa artikelJanne Jackpot inför V75 Örebro

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.