V75 tips och system till Örebro 7 maj

47

v75 tips

Då var det dags för Örebro att ta hand om V75-spektaklet – och fina lopp blir det! Det är många som vill visa upp sig och kanske kunna få en plats till loppen under Elitloppshelgen. Dragplåstret denna dagen är Örebro Int’nl där jag tror att någon från de bakre regionerna tar hem det… men vi har många fina lopp att bena ut före det. Då kör vi!

AVD 1

Ett försök i Bronsdivisionen som inte är helt enkelt att bena ut.

3 RANDOM SHOT går bra varje gång men spiken över i:et saknas. Med lite flyt så kommer segern nu. Ny klass men med Örjan i vagnen vågar vi inte plocka bort ekipaget.
5 FOSSENS BONUS är ju en tänkbar spik på ett lite mindre system men jag vill se bättre insatser i år innan vi vågar spika helt obekymrat. Går bra både från spets och bakifrån och måste ju givetvis med på kupongen.
8 VALEUR har jag ett gott öga till. Var sjuk senast men har återhämtat sig snabbt och även om DET + läget gör att det ringer lite varningsklockor så är platsen på kupongen given i min bok nu när jag inte spikar Fosens Bonus. Fågel eller fisk? Vi får se.
9 SEEDORF O.M.F var ju hur bra som helst senast från spets och med ett framspår kanske det kunde varit en chansspik eller ett lås ihop med Fossens Bonus. Klarar att gå en bit i spåren OM den går felfritt… borde ju göra det nu med bakspår.
11 HEARTBREAKER V.S. får mitt sista streck i detta lopp. Har siktat på detta loppet och det kanske blir skoryck runt om. Var enorm förra gången och svepte fältet lekande lätt. REPRIS?

Den som har råd tar med 7 CHIVAS BOKO
AVD 2

Klass 2 försök och 1609 meter. Elitloppsdistansen.

2 WELL DONE LA MARC brukar vara med där framme för det mesta och inget talar emot denna gången. Jag tror hon kan öppna bra och även om distansen är ovan så är det ju inte dumt att sitta i spets efter ett tag.
3 ILIKEITLIKETHAT har vunnit lekande lätt i årets två största starter men nu blir det värre. Det viskas om barfota runt om och jänkarvagn så det kanske blir spets hela vägen? Hästen är BRA och det kan mycket väl gå.
4 M.T. KLARA är en favorit hos mig och jag tänkte köra en chansspik först men sansade mig. (Den som vågar tycker jag ska göra det). Formen är fin och ekipaget är dokumenterat snabbt ut men som ni har läst ovan så kan det vara fler som vill vara med i början.
5 VÄSTERBO GROSBOIS får Erik i vagnen denna gången och det blir spännande. Kusen har utvecklats väldigt fint och är dessutom startsnabb… ja som ni har läst ovan så blir det säkert körning från början här…. och därför…. plockar jag med…
9 STRONGHOLD som inte var riktigt frisk senast… men formen ska sitta där igen enligt stallet och även om distansen kanske inte passar så är hästen stark och med lite fart på loppet kanske den kan få nosen först.

Den som har råd tar med 8 EAST HERKULES
AVD 3

Gulddivisionen och årsdebut för Elitloppsvinnaren 2015.

1 ALLABALLAKAITOZ har finfin form och detta är mitt roliga drag i detta loppet. Jag tror det är spetsgaranti och blir tempot inte alltför högt så kan Untersteiner mycket väl rinna undan – eller så blir det en flopp. Så tight är det i travtoppen.
10 SPRING EROM kanske ska rycka alla skor denna gången och ni minns väl att kusen har skrällt förr och med lite körning här så kan det vara dags för en seger igen. För den som vill lägga en peng på plats så kan jag nästan ge vinstgaranti.
11 MAGIC TONIGHT är som vanligt ordentligt i ordning när det vankas årsdebut men läget är inget vidare så därför vågar jag inte lämna ekipaget ensamt på kupongen. Stallet är nöjda så då måste den med trots läget.

Den som har råd tar med 7 QUID PRO QUO…
AVD 4

Klass I försök. Loppet ser väldigt jämnt ut och här kan man lika gärna låta Harry Boy göra jobbet men jag har plockat ut två stycken som jag låser loppet med.

2 SAY THAT AGAIN såg riktigt bra ut senast och läget ser helsmarrigt ut här. Kommer Björn till spets så tror jag ekipaget blir svårslaget. Bästa segerchansen för dagen dessutom kan vi höra från stallet. Chansspik för de som vågar.
7 ELLIOT COGER möter lite tuffare djur nu men han är bra själv också så det ska bli spännande att se honom mot lite bättre motstånd. Jag tror han går från alla lägen och blir inte speciellt överraskad om han förlänger sin fina segerrad. Lite tråkigt spår men måste med om man garderar min förstahäst.

Den som har råd tar med 1 SUPER PHOTO BOOD som är en rolig kantboll…
AVD 5

Stoeliten – och här måste jag hitta en spik om systemet inte ska bli för dyrt.

10 WINDY WAYS har imponerat stort på mig i de senaste starterna och blir säkert stor favorit här trots läget och om inte mitt minne sviker mig är förhandsfavoriten överrepresenterad som vinnare i just Stoeliten. Barfota runt om igen och blir det inte totalstrul så sitter spiken där.

Den som har råd dubblar med 12 PLAYING TUA som har en fin slutrökare…
AVD 6

Silverdivisionen försök 6 meeting 3 – här kommer min andra spik.

9 NADAL BROLINE är en riktig klasshäst som imponerade på mig i årsdebuten senast. Enligt stallet så blir det minst barfota fram och jag tror inte det spelar någon roll hur positionerna blir i loppet. Det här är helt enkelt en vinnare…

Den som har råd tar med alla övriga… ja så känns det faktiskt… vinner inte min spik står det flera duktiga kusar på tur, COLDTOWN, SCELLINO LUIZ, GLOBAL PATRIOT…. och sen mina skrällar FINAL OAK, AQUA CHALLENGER och AL’S WINNERMEDE.
AVD 7

Dags för Örebro International som jag tror står mellan fyra hästar…

11 RECKLESS såg lite tung ut senast men är säkert bättre med den genomköraren. Inte min förstahäst men den måste med på kupongen då jag vet att Björn Goop har höga tankar om sexåringen.
12 ALFAS DA VINCI blir det kanske skoryck på runt om denna gången vilket låter intressant. Inte frisk senast men tillhör den absoluta toppen i Sverige på Stayerdistans och då den startar är den säkert fullt frisk igen och ska räknas med chans.
13 MELLBY VIKING är väl den andre stayerkungen i Sverige men gör comeback efter vila här och därför vill jag inte lämna den ensam varken på DD eller V75.
14 NAROLD VOX tar jag med pga två saker här. Hästen passar bra på distansen och har dessutom springspår på tillägg. Är Ohlsson vaken i vagnen blir det en bra position direkt och då ska ekipaget räknas.
Det var allt för denna gången… LYCKA TILL!

A

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.