Kan Opitergium överraska i långa loppet på V75?

25

opitergium storlopp

Efter några problemfyllda säsonger är unghäststjärnan Opitergium tillbaka i hetluften.
När han på lördagen går ut i huvudnumret i V75, kraftprovet Orebro Intn’l, ska han visa att han är en häst för sommarens största lopp.
– Är han så bra som jag hoppas och tror blir nog nästa uppgift Copenhagen Cup eller något sådant , säger hästens tränare Robert Bergh.

Som fyraåring tillhörde Opitergium de bästa hästarna i årskullen. Då vann han åtta av tolv lopp, sprang in över 1,2 miljoner kronor och spåddes en glimrande framtid. Men sedan gick det grus i maskineriet och när han i september kom i Robert Berghs träning hade han på tre år endast vunnit två lopp. Hos Robert Bergh har hästen hittat tillbaka och av årets tre starter har han vunnit två.
– Han visade som fyraåring vad för en häst han var på väg att bli. Det är en lång resa att få tillbaka honom men jag tycker ändå att bitarna börjar ramla allt mer på plats. Vi kan träna på bra mellan loppen och sådär, så jag har en bra känsla inför sommaren, säger Robert Bergh.

Bra tryck utan skor
När Opitergium på lördagen går ut i den avslutande V75-avdelningen, Orebro Intn’l över mastiga grunddistansen 3 140 meter, har han inte tävlat på en månad.
– Jag gick och velade lite grann men valde att träna inför det här istället. Jag har tittat på det här ett tag nu och det är ett passande upplägg för att testa barfota runt om också tycker jag. Jag tror att det kommer att göra mycket på honom. Det blir nog så bra tryck i honom att det bara är att hålla i sig.
Robert Bergh låter påtagligt nöjd med sin häst men motståndet är knivskarpt. Från 40 meters tillägg startar Opitergium tillsammans med styrkefenomenen Alfas da Vinci och Mellby Viking.
– Det är bra hästar på distansen, så är det, men jag gillar Opitergium och jag tror att han har en bra resa på gång nu i sommar. Jag har verkligen hållit mig för att ta av honom skorna och nu när han har fått tre lopp i kroppen ska det bli spännande.
Spår två i volten tror inte Robert Bergh ska innebära några problem.
– Han är strulig och håller på på alla de sätt och är lite divig men det känns som att han löser det ändå när starten går. Sedan är det svårt att säga hur det blir i de här loppen men jag hoppas på lite lagom drag hela tiden och att han får gå i ryggar. Jag tycker att han är min bästa chans i omgången.

Tveksam form på favoriten
De orden väger extra tungt när man tar i beaktande att Robert Bergh även tränar favoriten i gulddivisionen. Men beträffande Global Money (V75-3) låter inte Bergh lika uppåt.
– Global Money var jag inte riktigt nöjd med senast. Vi tittade till honom och hittade lite småsaker på honom. Han är behandlad och har trimmat på en vecka lite drygt och ser ju bra ut, så jag hoppas att det känns lika bra i tävlingsfarter som det gör hemma. Men formen kommer vara bättra i nästa start.
– Det klart att det är bra förutsättningar för honom, det är inget snack om det, och efter två ”okejprestationer” hoppas jag verkligen att brytningen vi gjorde och kollade upp honom gör att han kommer tillbaka till samma nivå som i fjol. Men jag tror inte att hans startsnabbhet är riktigt där. I och för sig tävlar han bättre i ryggar men snabb bana och kanske andra, tredje par utvändigt är ingen helt lätt uppgift.
I V75-inledningen startar Robert Bergh Chivas Boko, som senast avslutade snabbt i skymundan efter att ha galopperat i ledningen i första sväng.
Chivas Boko har kommit allt mer efter varje lopp och han börjar se riktigt fin ut igen, som han gjorde i fjol sommar, så det är en bra prestation att vänta. Skulle jag komma till ledningen på ett ganska smidigt sätt så kör jag nog där. Nu vet jag inte varför han började rulla i första sväng senast men jag får väl känna av lite grann i provstarterna hur offensiv jag kan vara. Men det klart att jag vill ha en bra start och komma bra till direkt. Men han möter ett par, tre riktigt bra hästar så det är väl inte den bästa uppgiften för honom.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.