V75 tips och V75 system till ÅBY

48

v75 tips

Åby… får lite rysningar av välbehag nu när det är underbart väder och Elitloppet närmar sig (Nuncio säger jag). Men som sagt så är det Åbytravet som står värd för väldigt fina lopp denna Pingsthelg… jag har låtit mig hänryckas i ett par av loppen så ni bara vet.. men som jag brukar säga. Fega pojkar får aldrig kyssa vackra flickor… och jag tror inte de vinner nåt på V75 heller… åtminstone inte de stora pengarna. Håll i hatten nu… för här kommer ett par spikar som ger utrymme för bra utdelning.

AVD 1

1 KEMAS MAGIC. Här spikar jag direkt utan att tveka egentligen. Jag tror Kemas Magic kan gå långt om Fredrik lyckas få Kalmarkämpen lite lugnare när han inte får som han vill. Godkänd förra gången med tanke på loppet eftersom han inte klarar tempoväxlingar ännu tycker jag… även om han tappade travet lite npga det. PERFEKT SPÅR OCH DISTANS NU… glider undan i ledningen… SPIK!

Den som har råd tar med 9 FRIDERICUS
AVD 2

1 VÄSTERBO STARLIT fick lite sparade krafter sist och har gått bra i V75. Från detta läget måste den 6-årige valacken med på systemet om man tar 4-5 stycken. NY KUSK dessutom.
3 TALASSIO har varit bra de senaste två starterna och med några lopp i kroppen nu så det kanske är dags nu. Skoryck runt om såg ju fint ut senast och det blir samma balans nu. Chansspik för mindre system.
4 BOTTNAS COMMANDEUR blir jag inte riktigt klok på. Väldigt uppåner… men jag tar med den som en skräll här. Såg ut som att toppformen närmar sig senast… rysare!
6 LEGEND BRODDE kan överraska här om Johan prickar starten från femte annars tror jag det är kört. Lyxstreck som kan rensa.
9 MAJOR TOM… ja varför tar jag med den alls? Jo jag har den på min väntlista… nästan garantiplats varje gång och jag har lagt lite pengar på den som jag vill ha tillbaka. Vinner den nu så kan vi korka upp champagnen… högst personligt streck som ni kan bortse från om ni vill/vågar.
11 ELDRICK BOKO har varit grym från spets i de tre senaste men hon är väldigt speedig så med ett perfekt lopp på rulle så får vi se Takter i vinnarcirkeln tillsammans med Helena Burman som jag tycker får fram ett fantastiskt bra material.

Den som har råd plockar med 7 PROSPERINE
AVD 3

8 PAPAGAYO E. fikar efter en elitloppsplats och magkänslan säger att vi får se en helt ny kuse denna gången. Funderade ett tag på att spika men vågar inte plocka bort min favorit som oturligt nog är med i detta lopp….
11 ON TRACK PIRATEN fick en tuff resa senast och ett tråkigt spår… men Piraten ska ALLTID räknas och dessutom blir det barfota runt om denna gången vilket har funkat fint innan.

Den som har råd tar givetvis med 10 NAHAR även om det vankas sommarbana… och letar man vidare finns det ett par runtomledare på start.
AVD 4

5 PLATON FACE blev jag impad av senast över 2640, vilket är distansen idag. Men jisses vad osäker den är… vågar inte plocka bort den.
8 ERIK STING har bara ettor i raden och har fyllt ett helt staket. Vann pliktskyldigt från spets senast men nu är spåret svårare så jag vågar inte spika… annars tor jag denna kommer att gå lååångt.
9 ERIK är ju också en liten undantagshäst som man inte vågar plocka bort för allt smör i Småland. Ingen skönhet i travet men springer fort. Måste med om man garderar ”stingen”.
12 MALKIN är ett långskott och lite av lyxstreck här men blir det lite lite körning mellan 8 och 9 så… Malkin har tagit två på raken och inte varit bottnad.
AVD 5

1 TREASURE KRONOS vann plättlätt från vinnarhålet enast på en mycket bra tid. Samma scenario här???
2 ANGEL RAIN vann väldigt enkelt från ledningen i kvalet. Fågel eller fisk? Måste med!
3 NATALIE DE VIE borde ha gått framåt med senaste loppet i kroppen men kanske känns lite svag i detta sällskapet. Kommer med på min kupong som mitt tredje ”lyxstreck” denna omgången.
4 IN TOTO SUND var ju även den helt ohotad i försöket. Outsider med Örjan.
5 PIONEER FACE även den på topp vad det verkar men riskerar att få jobbigt om favoriterna parkerar vid sargen. Måste ändå med.
6 PRNCESS FACE var brunstig senast så den starten räknar vi bort. Kanske lite tveksam även näst senast… men Gopp upp nu och skoryck gör att den kommer med på lappen.

Har man gott om stålar till ett system tar man med 10 SWISS ACCOUNT
AVD 6

12 KING SIR KIR… min första tanke var att strecka hela fältet här men sen fick jag hejda mig när jag såg vilken budget vi hade till systemet. Som sagt. Den som verkligen har råd tycker jag ska strecka alla här men jag måste ta ställning. Regel nr 1 i Travpraktikan är att ALDRIG spika från bakspår över 1640… men vad gör mannär magkänslan talar? Kusen har gjort grejen kanonbra varje gång i år men inte nått ända fram. Jag chansar på att stallet kör med norskt och barfota runt om som det ryktats om och tar en rövare här.

Som sagt.. den som har råd tar med ALLA… eller åtminstone 4 och 11.
AVD 7

4 UNCLE LASSE kommer många att spika här och det var min första tanke också… och det borde vara en solklar vinnare… men ni kommer ihåg vad jag skrev i början om det där med att den som inte vågar…..
11 CRUZADO DELA NOCHE är en stallkamrat som jag plockar med också… skoryck runtom och jag står där med champagneglaset fyllt om Gopp lyckas få nosen före Stefan…
Det var allt för idag. LYCKA TILL!

Systemet kommer här:

1
1-3-4-6-9-11
8-11
5-8-9-12
1-2-3-4-5-6
12
4-11
A

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.