Fredrik Solberg är nöjd!

67

fredrik solberg

Nionde hästen in i Elitloppet kommer från Norge.
Fredrik Solberg är mycket nöjd över att ha blivit inbjuden med B.B.S.Sugarlight.
– Nu kommer det att bli norrmän och flaggor på Solvalla – det kan jag lova!

På fredagen blev norske amatörtränaren Fredrik Solberg inbjuden till Elitloppet.
Solvallas sprinterfest går om två veckor och norsktränade B.B.S.Sugarlight är den nionde hästen att få en inbjudan av Solvallas sportchef Markus Myron.
Fredrik Solberg bor i Fredrikstad i södra Norge, på gränsen till Sverige. Hästen är svenskfödd men blev hans på annons för 25 000 kronor och därefter har det bara pekat spikrakt uppåt.
– Jag hade en bra känsla för att vi skulle få en plats, men det känns ändå skönt att verkligen få det bekräftat, säger Fredrik Solberg i telefon på fredagseftermiddagen.
B.B.S.Sugarlight vann Olympiatravet på Åby i fjol och plockade även hem hemlandets största lopp Oslo Grand Prix. Allt med ständige kusken Peter Untersteiner i sulkyn.
I Olympiatravets final för några veckor sedan galopperade sjuåringen när Peter Untersteiner skulle backa ner hästen i ledarens rygg efter en hård strid om ledningen.
B.B.S.Sugarlight ställde sig i trav på bara några steg och fullföljde bra till fjärdeplatsen.
– Hästen är i form. Fram till Elitloppet blir det bara vanlig lugn träning och dressyrridning här hemma. Nu på fredag planerar jag att åka till Bjerke och köra ett lättare jobb i 1.20-tempo tänker jag, säger Fredrik Solberg.

”Koncentrerar mig på hästen”
När norske Steinlager vann Elitloppet 2005 vajade de norska flaggorna på Solvalla. Riktig invasion blev det 1986 då nationalidolen Rex Rodney segrade.
Har du koll på hur många bussar som planeras från Norge i år?
– Det åker alltid många och hejar. Men det där får de ordna själva. Jag koncentrerar mig på hästen och så får de andra ordna det andra. Men det kommer det att bli norrmän och flaggor på Solvalla – det kan jag lova! säger en glad Fredrik Solberg.

”Dokumenterat startsnabb”
B.B.S.Sugarlight slutade fyra i Elitloppet 2015.
– B.B.S.Sugarlight var faktiskt jättebra i Elitloppet förra året när han satt fast i både försök och final. Han är en dokumenterat startsnabb häst vilket passar väldigt bra över sprinterdistans, säger Solvallas sportchef Markus Myron.
Elitloppet avgörs på Solvalla söndagen 29 maj. Följande nio hästar (totalt 16) har fått rosa biljetter: Timoko (Frankrike), Your Highness (Sverige), Un Mec d´Heripre (Frankrike), Oasis Bi (Sverige), Propulsion (Sverige), Resolve (USA), Voltigeur de Myrt (Frankrike), Nuncio (Sverige) och B.B.S.Sugarlight (Norge).

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.