V75-tipset Eskilstuna 12 april 2014

459

V75TIPSET

Banfakta
Längd: 1 000 m
21,0 m
Bredd(medel):  21,6 m
Upplopp: 182 m
Vinklad startbilsvinge: Nej
Open stretch: Nej
Det blev bara sex rätt sist och det duger ju inte. Stefan övertalade mig att köra en gång till och minst sju skall jag ha denna vecka!

V75-1: Backa i mål
Det är ju lite varannan gång för Classe. I alla fall på slutet. Sprang visst rekord senast på 2140 om jag läste rätt i startlistan. Det är ju alltid intressant. Klarar distansen också har han visat så egentligen är det väl innerspåret som kan vara det största problemt. Och det ser jag så pass illavarslande att hästen helt enkelt inte är streckvärd. Är man rapp i benen som en sengångare får man stanna hemma. Det är min filosofi. Dumt kanske men jag ser 5 Narold Vox som den självklara vinnaren. Barfota runt om har jag blivit lovad. Goop kan backa över mållinjen om han vill för den här kusen gillar långa distanser mer än havre och morötter.Den som inte törs spika kan ju testa Navigator Sib, den eviga tvåan. Eller någon där bak. För det kommer gå undan från start.
5

V75-2: Rekordsänkning
Vem tar spets? 1 eller 2 säger jag. Och det kan ju skapa en del bekymmer för den som jag spontant hade tänkt skulle vinna. Och när jag sedan botaniserar vidare hittar jag en tioårig valack som helt plötsligt rekordsänkte med typ 18 sekunder senast. Undra vad det var i den matlådan? Nä, jag blir inte klok på detta lopp. Men man kan ju inte bromsa sig ur en uppförsbacke som Sally sa. Jag backar på spiktanken, 5 Harvey Tornado, även om den var härlig att skåda senast.Tycker att det är tuffare emot och garderar. 3 Temperament, den med matlådan, kommer med. Kanske finns det mera att kapa på tiderna och trots åldern känns den ung och spänstig. Sedan bara måste jag ha med en piprensare av stora mått. 10 Pinyata Gel blir totalt bortglömd i main stream bruset och ingen har noterat att den vunnit vart annat lopp i år.
3,5,10

V75-3: Monster eller penntroll
Formula One har inte startat sedan jag var på kräftskiva senast. Tävlade  8 gånger förra året och vann ett lopp. Det kan ju tyckas blygsamt men man skall minnas att vi pratar om elitloppskaliber på racen. Slank ju faktiskt med till finalen som fyra i sitt försök, men där slutade sagan. Och nu är det 2014 och det är dags att visa om Formula One är ett Monster eller ett Penntroll. Brukar vara kompetent i årsdebuterna och är rejält tränad sedan oktober enligt stallet. Frågan är om det räcker. Tänker på Dileva Käll i första hand. Vann ju Sto-sm 2013 vilket alltid är imponerande. Men frågan är om det har samma dignitet som ett besök i elitloppet. Och vad kan Ludde hitta på Med Kaffir Face? Känns som det är tätt mellan starterna för den kusen, men den kanske tål det. Jag står över i alla fall. Tror jag skippar Dileva Käll också. Formula lär ha vunnit 13 av 14 lopp från ledningen. Det talar för att den gör det igen. För spets missar Örjan endast om det blir galopp.
2

V75-4: En fram och två bak
En hovöm Mynta Broline känns lika streckvärd som en käpphäst. Jag krånglar inte till detta lopp. En från framspår och två från kön.
3,10,11

V75-5: Lopp innanför västen
Global on Fire vinner detta om jag får bestämma. Lopp i kroppen och perfekt placerad på bricka 6 med springspårets alla magiska möjligheter. Prickar Moberg bara starten så är loppet över. Freja Sund står också bra till och är absolut ett måstestreck. Jag låser skiten och bläddrar vidare.
6,7

V75-6: Slitna hovar
Castor Boko är rejält streckad men har enligt rapporterna slitna hovar och får slalompjäxor runt om. Har stått still ett kort tag och är förmodligen en aning ringrostig och tillika förvirrad av att vara i ny regi. Ingen bra favorit som jag ser det. Ungefär lika stark kandidat som Sverige i ett fotbolls VM skulle jag säga. Men då sticker jag väl ut hakan för långt och nockas på lördag av den bistra sanningen. Streckar men motvilligt. Robert Bergh brukar alltid göra livet surt för mig. Trailing Edge trimmas till denna start. Bort med dojorna fram och hästen förväntas bli lite kvickare. Det behövs nog från det läget. Lämnas utanför bongen denna gång. Jag tror Jeepster vinner. Slog ju exempelvis Sandra Volo ganska nyligen. Tar dock fem för att känna mig säker.
1,2,3,4,10

V75-7: Segerstaplare
Det här måste ju Ready For More vinna ganska lätt. Var bara längden efter Maverick Man i sin årsdebut. Jag skulle vilja våga spika men hittar några intressanta till. Arn Hammering är bortglömd då det finns sånna segerstaplare i startlistan. Order to Fly är också intressant och givetvis Luddes Archangel AM. Maverick Man får bekänna färg denna gång. Svante Båth redde ut begreppen angående utrustningen i någon intervju. ”Det kan bli barfota bak eller skor runt om igen”. Tack Svante, glasklart.
3,4,5,6,10

Systemet
5
3,5,10
2
3,10,11
6,7
1,2,3,4,10
3,4,5,6,10
Kostar 225:-

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSebastian K. är redo för att börja tävla i USA
Nästa artikelInför V75 Eskilstuna 12 april 2014: Maverick Man!

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.