V75-tipset till Solvalla 13 februari

61

V75TIPSET

V75-1:
En jämn bronsfinal är känslan på förhand. 5 Panoramic blir favorit men han kommer inte få något gratis. 4 Snabba Cash tror jag tar hand om spets men kan få svar från 2 Be Spontaneous och dessutom aviserar man laddning med 6 Digger Elias och det kan bli en tuff öppning. Jag väljer att ge tipset till 9 Shogun DK som gör det väldigt bra mest hela tiden. Tror han blåser förbi dom till slut. Skrällen i loppet kan 11 Dixie Exclusive vara, han är snabb i benen en bit om han får spara speeden.

V75-2:
7 Celebreightr sitter troligtvis i spets och bör bli svårslagen, kan vara ett spikförslag. Men det är några tuffa och ärrade kämpar som står 20 meter bakom henne. 8 Raffinos och 11 Jetset är inga duvungar och jag blir inte förvånad om de ger favoriten en rejäl match in på mållinjen.

V75-3:
Guldfinalen kan bli ett sevärt race. Jag köper inte 4 On Hold som favorit. Många verkar ”sålda” på hästen men jag är inte en av dom. Jag tänker spika mot även om det är en smula osäker spik. 2 Nahar är, när jag skriver detta, tredjehandare på strecken och det tackar jag för. Han är ju inte riktigt att lita på men allting tyder på att formen är fin och jag tar en chans och hamrar i spiken.

V75-4:
I den fjärde avdelning tror jag en hel del kommer avgöras hur utdelning blir. 15 On Track Piraten blir favorit och ska väl normalt vara svår att stå mot för övriga. Men större favoriter har fallit och jag vill testa att gå mot. 6 Nu I Nu kan nog hitta till spets och med världens bästa Kihlis i sulkyn kan det räcka länge, kanske hela vägen. Vill även ha med 4 Stricker från start, han är inte så tokig när han vill. Från 20 meters tillägg väljer jag att strecka 10 Lady Lee, 12 Västerbo Loveboat, 13 Namale Kronos och 14 Costatantisoldi. 12 Västerbo Loveboat och 13 Namale Kronos är de som har bäst kapacitet men jag har alltid haft ett gott öga till 10 Lady Lee som är väldigt rask sista biten medrätt resa.

V75-5:
Om 1 Master Crowe håller upp ledning tror jag loppet är över men det är inte säkert. 3 Alleyeson och 5 Say That Again är raska när startbilen släpper. Jag hoppas ändå att Peter Ingves löser det och tar sig ut med 1 Master Crowe. Lite sugen på att spika men väljer att dubbla med 4 valeur som var mycket fin när han vann försöket på Mantorp. Inget tyder på att formen ska vara på retur och jag låser loppet med dom två.

V75-6:
Rätt så öppen klass I-final. 2 Scampi och 4 Officer C.D tampas nog om täten men fördel 4 Officer C.D säger jag. Jag vill ha med båda på lappen men fyller på med två till. 6 Nose Gear och 11 Michelangelo Ås tror jag är de som främst kan utmana de båda spetsaspiranterna. Den som har råd tar även med 1 Limoncelli.

V75-7:
Silverfinalen är ett riktigt häftigt race. Jag tror stenhårt på 1 Scellino Luis som jag tänker spika. Har alltid gillat den kusen och hyllat honom. Han är ganska snabb ut och även om han skulle bli av med ledningen initialt tror jag Takter får överta. Letar man motbud är 3 West Wing given. Knallformen på den fronten och han är stark till slut. Ett litet tips är att om ni kan luska fram en rapport på hur han har rest så är det en fördel då det är en kille med lite nervösa tendenser. 10 Windy Ways ska givetvis inte ignoreras men det måste ändå klaffa lite från det läget och att hon är så klar favorit förstår jag inte.

Systemet

V75-1: 3,4,5,9,11
V75-2: 7,8,11
V75-3: 2 Nahar
V75-4: 4,6,10,12,13,14,15
V75-5: 1,4
V75-6: 2,4,6,11
V75-7: 1 Scellino Luis
840 rader/420:-

Man kan även välja att spika 1 Master Crowe i avdelning fem och då blir systemet på 420 rader/210:-
Lycka till!

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.