image-5

Han har haft ett toppår med flera storloppssegrar och en femteplats i Elitloppet.
Men senast var Reven d’Amour inte som bäst i Åby Stora Pris.
– Han var lite sliten men nu verkar han på topp igen. Jag tror att han segerstrider på onsdag, säger Fredrik B Larsson om sin stjärna som startar i V86Solvalla.

Efter att ha suttit fast i årsdebuten och galopperat i starten efter så har säsongen varit strålande för Reven d’Amour. Han sopade banan med konkurrenterna när han vann på 1.10,3 i maj och blev direktkvalificerad till Elitloppet. Efter en fjärdeplats i försöket blev han femma i finalen och dessa lopp gjorde Reven d’Amour ännu bättre.
– Jag tycker att han gick fram och höjde sig ytterligare ett snäpp efter Elitloppet, menar Fredrik B Larsson.

”Var inget go i honom”

Reven d’Amour vann Kalmarsundspokalen under midsommarhelgen, var sedan trea i Årjängs Stora Sprinterlopp bakom Magic Tonight och Mosaique Face, för att därefter vinna det finska storloppet i Mikkeli. Han var därför hårt betrodd i Åby Stora Pris men där var han inte som bäst. Hästen var trea i det första heatet och oplacerad i det andra.
– Han var lite sliten då och trött i kroppen och inte alls på topp. Det var inte något go i honom veckan efter heller så han fick ta det lite lugnt ett tag. Nu verkar han pigg och glad igen och känns precis lika fin i jobben som han gjorde innan Åby Stora Pris, säger Fredrik B Larsson.
– Hästen har gått ett lugnt jobb idag (måndag) och kändes jättefin. Det är annars svårt att säga vad det berodde på att han var sämre senast. Det har varit en lång säsong och han har varit i toppform länge och gjort jättebra lopp varje gång innan. Det var ändå ingen katastrof för han var ju inte dålig som trea i det första heatet i Åby Stora Pris men i det andra så var han trött tidigt. Det brukar ju vara så att formen kan dala i slutet av en säsong men som det känns nu i jobben så finns det inget som tyder på att den ska göra det. Det känns som att han är i bra form men om han sedan är i toppform är svårt att veta.

”Har segerfeeling”

I onsdagens V86-omgång startar Reven d’Amour i den fjärde avdelningen från spår nio. Han körs återigen av Björn Goop och är favorit i loppet.
Hur ser du på uppgiften och vinstchansen?
– Läget är helt okej eftersom han har rygg på en startsnabb häst och det är flera snabba utifrån så vi får hoppas på att det blir lite körning. Han har gjort fina lopp bakifrån och är bäst om det blir ett jämt och hårt tempo.
Har du segerfeeling?
– Ja, det har jag. Han känns så pass fin och jag tror att han är med och gör upp om segern. Balansen blir skor bak och lätta skor fram. Det är samma som han gick med när han vann i Finland.
När blir det bokslut för året och hur ser det ut inför nästa säsong för nioårige Reven d’Amour?
– Det får hästen bestämma själv. Det kommer en dag när formen går nedåt och vi har sagt att han inte ska göra något lopp för mycket utan då laddar vi om för nästa säsong. Hästen är så fräsch och fin att han kan gå en säsong till. Men så länge den fina formen håller i sig får han starta på i år, säger Fredrik B Larsson.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare 9-10 september 2014
Nästa artikelSandra hade inget val – GILLA HÄST!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.