V86 back on Valla

33

dd-tips dd-blogg

Robert Bi och Creatine vann femåringschampionatet respektive Hugo Åbergs Memorial igår på Jägersro. De levererade varsin insats från spets som var klart övertygande. Robert Bi joggade enkelt från sina konkurrenter och Robin Bakker hade gott om tid på sig att studera skärmarna med mellantiderna på innerplan när han satt och mös över upploppet.
Med Creatine drog Johnny Takter på i ett hårt tempo och han hade två, tre längder ner till närmaste konkurrent under i stort sett hela loppet. Det krympte över upploppet då Creatine fick jobba lite men det var aldrig något snack om vem som skulle vinna.
Vad som är nästa mål för dessa fina femåringar har jag tyvärr inte hört men jag blir inte förvånad om Robert Bi och Creatine möts i Jubileumspokalen om tre veckor. Beroende på vilka som matchas dit så finns det potential att bli ett otroligt bra lopp. Det brukar det visserligen bli men det finns ju några riktigt monstruösa femåringar i Europa just nu.

Ikväll är V86 tillbaka på nationalarenan och även om jag inte är så värst påläst så tänker jag ändå delge mina tankar. Vi tar det från början. I V86-1 tycker jag man spikar 3 Tunika eller helgarderar. As simple as that. Vid sunda vätskor vinner Tunika detta men tror man annorledes så garderar man givetvis och då bör man ta alla för det känns vidöppet bakom.
V86-2 är hyfsat öppet och favoritskapet får 7 Dizzy River bära nu när han debuterar i Johan Untersteiners regi. Bör vara med och göra upp om det nu när han verkar ha hittat sig själv men att spika känns lite tufft. 1 Warrawee Perseus låter det bra kring och löser han bara läget så utmanar han. Nöjer mig med de två.
V86-3 är et stayerlopp där 12 Candor Hall får agera favorit från 60 meters tillägg. De som står på start har 40 meters avstånd till de på första tillägget och därmed tror jag att de på start har en vettig chans att rinna undan. Jag tänker spika 4 Whats Going On som det är uppåttoner på. Han gick riktigt bra senast och utan galoppen hade han nog varit tvåa men kanske fått svårt att slå Lövgrens vinnare. Jag blir inte överraskad om Johan kör offensivt och drar undan i bra tempo. Då blir det svårt för kusarna på tillägg. Jag testar lite vinnare om jag får runt 6 gånger och dessutom kör jag utgång på tvilling mot 2,6,12 alternativt en rak tvilling med 2-4.
Jag har ju flera gånger deklarerat att jag inte är något Per Nordström-fan och det kommer jag fortsätta med. Det är ju inget personligt men jag har bara svårt för honom som tränare och kusk. När det kommer till 4 Denim Boko i V86-4 så har han lagt om träningen för henne och det kan ju vara spännande. Läge att spela med den startsnabba damen nu när strecken är relativt låga. Fyller på med 1,3 och 9 som väl normalt sett är de tre som gör upp om det.
Favoriten i V86-5, 1 Far Far Away, är ytterligare en Untersteiner Jr. kuse som jag vurmar för och dessutom tänker spika. Nu ska det givetvis mycket till för att Johan ska ta hem tre avdelningar inom V86 men det är ju tre hyggliga chanser och definitivt ingen utopi. Far Far Away är ett riktigt fint treårigt sto med potential att slåss om de stora prissummorna. Nu kan läget häxa men jag tror att ekipaget löser det och sen hoppas jag få se en överlägsen segrare.
V86-6 är ett lopp för fyraåriga ston och nu får vi se 2 Juniata Hanover debutera i regi Lars I Nilsson. Ett riktigt bra sto och åker Lars I till Valla så lär det vara ställt iordning men jag vill ändå gardera. 9 Vanity Matters verkar det bli barfota runt om på, spännande! En kuse som man har en del tro på från stallet. Men mest intressant tycker jag 10 Demanding Sam är. Hon gjorde det bra bakom Billie de Montfort under elitloppsdagen och fick med sig andraplatsen med lite flyt då Heavens Door galopperade. Även Juniata Hanover var med i det loppet och gick en tuff repa sista halvvarvet men galopperade över upploppet.

V86-7/DD-1 ser ännu en Johan Untersteiner häst som har dragit på sig gott om streck, 4 Eder Bob. Dock överlåts favoritskapet till Redéntränade 5 Be Spontaneous med Yannick Gingras i biken. Jag tror en hel del på Be Spontaneous som jag gillar men Eder Bob har gjort riktigt bra insatser och jag väljer att låsa loppet med dessa två.
I V86-8/DD-2 tror jag mest på 10 Wild Is The Wind som får Johnny Takter i vagnen. Det där är en riktigt bra kuse och trots bakspåret så ska han vara med och göra upp om segern. Garderar dock med favoriten 5 Robin Roof och framförallt 1 In Vain Sund som bör få en bra resa och det är definitivt en bra häst dessutom. På dubbeln nöjer jag mig med 1 och 10.

DD-1: 4,5
DD-2: 1,10
Min raka DD: 5-10
Dagens Bubblare: 4,5-1

Testar ett minisystem på V86

V86-1: 3 Tunika
V86-2: 1,7
V86-3: 4 Whats Going On
V86-4: 1,3,4,9
V86-5: 1 Far Far Away
V86-6: 2,9,10
V86-7: 4,5
V86-8: 1,5,10

144 rader/36:-

Blir ingen hög utdelning om raden skulle gå in men något litet bidrag borde det kunna bli 🙂

Lycka till! 

Föregående artikelJimmy Takter vänder hem för Hambletonian
Nästa artikelLaddat kallblodsmöte på fredag!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.