V86-jackpot! Rickard Svanstedt har en bra chans

101

V86-jackpot och Rickard Svanstedt har en bra chans

I lördags visade han upp en imponerande vinnare i Baron Gift som hade uppvisning i V75.
På onsdag i V86-jackpoten har Rickard Svanstedt en ny bra segerchans – den här gången med Whitestripe Maid.
– Det finns ingen i loppet som springer ifrån henne. Hon har toppform, perfekt läge och blir segerfarlig, säger Svanstedt.

Det blev succé för Axevalla-tränaren i lördags på Jägersro. Rickard Svanstedt vurmade mycket för Baron Gift innan loppet och hästen imponerade stort när han vann i Silverdivisionens försök. Ledning från start till mål var segerreceptet och trots hårt tempo loppet igenom ökade Baron Gift genom slutkurvan och försvann ifrån de andra till en smått överlägsen seger. Därmed är hästen klar för finalen under elitloppshelgen.
– Det var riktigt kul och en av mina roligaste segrar. Framförallt eftersom hästen var så förbättrad. Jag hade det på känn för vi hade tränat honom rätt så rejält innan och han var bra i ett tuffare jobb efter 1.16,5 på måndagen. Tidigare har hästen varit så skör att han inte har tålt för träning och han har i stort sett bara gått lugn motion mellan starterna, säger Rickard Svanstedt.
– Fram till halva femåringssäsongen var han mycket ofräsch men nu tycker jag att han har varit väldigt fräsch och fin länge och då var det dags att prova. Nu har vi kunnat köra på och träna som vi gör med de andra hästarna och jag misstänkte att det skulle ge resultat. Det är kul när ett sådant upplägg fungerar.
– Han vann med tussarna kvar och jag vet att han svarar väldigt bra när man rycker dem. Så det fanns krafter kvar i mål och det är nog det finaste jag har känt hästen någon gång. Men det kände jag redan i värmningen för där kändes han annorlunda mot vad han brukar göra. Jag förstod också att det skulle vara lite extra när vi tog av honom skorna. Det är en barfotahäst som har sprungit med skor hela vintern och då blir det alltid en växel när de åker av.

Skulle tacka ja till Olympiatravet

Var blir nästa start för Baron Gift?
– Han är ju klar för silverfinalen under elitloppshelgen. Jag ska kolla om han får gå ut och starta i något av guldförsöken som är innan, jag är osäker på om han får göra det och ska kolla upp det. Han är ju uppe i guld nu och i så fall kan det bli start på Romme under påsken.
Det pratades till och med om Olympiatravet efter segern i lördags?
– Haha, ja, skulle de ringa och bjuda in mig skulle jag nog tacka ja. Men det är nog att ta sig vatten över huvudet. Han måste ju i så fall vara med i något av försöken för att få en inbjudan, säger Rickard.

Whitestripe Maid krafter kvar och toppform
Svanstedt har inte bara Baron Gift i sitt 42-hästar stora stall på Bjertorp. En annan häst i fin författning är Whitestripe Maid som startar i den sjunde V86-avdelningen på Åby. En V86-omgång som kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 14 miljoner kronor enbart på åtta rätt.
Whitestripe Maid har hittat toppformen på slutet och varit bra i de senaste starterna. Hon inledde året med två raka segrar innan hon blev tvåa i Diamantstoets försök och senast sexa i Diamantstoets final i V75 på Solvalla. Där fick hon aldrig chansen och hade krafter kvar i mål.
– Whitestripe Maid (V86-7) har varit riktigt fin i fyra starter i rad och verkligen höjt sig flera snäpp efter sin minicomeback. Från att ha varit en häst i lunchloppen till att vara med i matchen mot klart tuffare motstånd i Diamantstoet, säger Rickard Svanstedt.
– Hon är lite stänkrädd och går inte för full maskin förrän hon får fritt i loppen. Så även om det inte kanske såg ut så från sidan senast så var det inte slutsålt i mål efter att ha fått fritt för sent. Hon gick i andraspår hela loppet och hade krafter kvar. Likadant var det gången innan hon var tvåa i försöket då hon kom ut lite för sent men accelererade hela vägen hem.

”Ingen i loppet springer ifrån henne”
Nu har Whitestripe Maid innerspår bakom startbilen över medeldistans. Hästen har visat att hon är startsnabb och blåste till ledningen från spår sju bakom bilen för tre starter sedan. På open stretch-banan Åby har Rickard Svanstedt flera valmöjligheter.
– Hon öppnade bra för tre starter sedan men gången efter var det inte det rätta bettet i henne och då hängde hon även på en töm. Nu känns hon klart bättre igen och var fin i ett lätt jobb i dag (måndag). Så jag tror att hon kommer att öppna snabbt och läget är helt perfekt. Det enda har varit att hästen kan bli lite skarp i ledningen så det kan vara läge att släppa om hon är väl pigg. Men det avgör jag inte förrän bilen släpper och hur hon känns för dagen.
– Hon kommer i toppform och sprang 1.14,6 med voltstart i andraspår senast så på innerspår kommer hon att springa en bra tid. Jag tycker inte att det är någon i loppet som springer ifrån henne och med en vilsam resa blir hon segerfarlig. Det blir barfota runt om, norskt huvudlag och bike som vanligt, säger Rickard Svanstedt.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.