V86 på Åby – glöm inte det

183

knackar

Trav på en onsdag på Åby som normalt tävlar torsdagar.
– Vi har lite svårt att nå ut med att vi faktiskt kör V86 här på onsdagen. Jag är övertygad om att några av våra trogna besökare kommer att komma hit och knacka på dörren dagen efter, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Solvalla pustar lite efter Elitloppet och lämnar ifrån sig onsdagsspelet V86 som ska gästspela på andra banor ute i landet under åtta veckor framöver.
Åbytravet blir första banan ut att ta över den nya spelformen. Dessutom ärver man en jackpot på 11 miljoner kronor av Solvalla.
Trav en onsdag hör inte till vanligheterna på Åby. Har publiken i Göteborgs-området hängt med i svängarna?
– Det har varit lite svårt att nå ut faktiskt. Vi ser exempelvis att det är färre bordsbokningar på restaurangen än till våra vanliga torsdagar. Ja. jag tror att några av våra trogna besökare kommer att komma hit och knacka på dörren här på torsdag, säger den nytillträdde sportchefen Jon Walter Pedersen.

Bara en per tävlingsdag
Onsdagens stora nyhet för spelarna är naturligtvis banan. Åby har  dubbel open stretch, två extra innerspår på upploppet.
– Det vinner kanske en häst per tävlingsdag via open stretch, så det är inte så många vinnare som man kanske tror. Men loppen blir körda på ett annat sätt. Det är ofta offensiv körning och strid om positionerna. Allt med tanke på att det kanske inte är lika många hästar som vinner från femte-sjätte utvändigt som på andra banor.
Algot Scotts minne körs som V86-7 med 100 000 kronor till vinnaren.
– Om jag ska tippa loppet får jag säga 8 Clear Sign ändå, trots spåret. Hästen har en helt annan tuffhet än de andra som kan bli avgörande. Men det är ett rätt öppet lopp. Bäst form tror jag 2 Totti T.Dream har och den hästen är också lägesgynnad och är riktigt startsnabb, säger sportchefen Jon Walter Pedersen.

Fotnot: V86 kommer att köras på följande banor under sommaren: Åby 30 maj, Bollnäs 6 juni, Tingsryd 13 juni, Vaggeryd 20 juni, Lindesberg 27 juni, Åmål 4 juli, Visby 11 juli och Solänget 18 juli.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.