V86 resultat: Småvinglig men klok – något för årgångsloppen

13

v86® småvinglig men klok – något för årgångsloppen

Markus B Svedberg tillåter sig att drömma om en plats i årgångsloppen med fyraårige Michigan Bro.
Fjärde segern i femte starten kom efter lite vingel i ett försök i Solvallaserien på onsdagskvällen.
– Han var på väg att bryta ut i tredjespår 1300 kvar och det var ju lite onödigt! sa Eskilstunatränaren efter segern med andrahandsfavoriten i en omgång V86® som delade ut 1,7 miljoner kronor för åtta rätt till fyra vinnande system.

Åby körde V86® tillsammans med Solvalla under onsdagen.
I Stockholm kördes tre uttagningar i den nya Solvallaserien med final om två veckor och en som ska passas där är helt klar Sundbyholmshästen Michigan Bro.
Inför onsdagens lopp hade fyraåringen radat tre segrar efter andraplatsen i debuten under fjolåret.
Då samtliga segrar var tagna från ledningen var det ett test hur ett spår elva bakom bilen skulle fungera. Svedberg var dock inte orolig på förhand. Lättare gick det också då storfavoriten Say No More Zaz galopperade innan fältet släpptes på.
– Det var när favoriten galopperade som jag körde framåt direkt. Tanken var att köra till ledningen men det fick jag inte och då var det bara att lägga sig lugn utvändigt och det passade väl ganska bra också, sa Svedberg.
Positionen utvändigt ledaren höll dock på att bli en plats i tredjespår då Michigan Bro tappade fokus mitt i loppet.
– Han väntar på vad jag ska säga till honom och på upploppet kopplade han grepp direkt. Men visst är han svår att veta var man har – för han springer ju och lallar. Han är skön att köra annars och hoppas att han fortsätter utvecklas. Om vi kan slipa till honom kanske vi kan vara med i något årgångslopp med honom, sa Markus B Svedberg lite försiktigt.
Segern på V86 innebar att det blev en dubbel till stallet på Solvalla. Svedberg vann även ett stolopp under förkvällen på Solvalla med fyraåriga Nunja som tog andra raka segern.

Dubbelsegrare från Halmstad
Mölndal och Åbytravet var målet under onsdagen för holländske tränaren Rob T De Vlieger.
Den unge holländaren reste från Amsterdam med två hästar och vann med båda.
Femårige Luv Lois Schermer vann ett lopp utanför V86-spelet, karriärens sjunde i 22:a starten. Rick Ebbinge kuskade även bakom sexårige Kirby Starlake som speedade till en plättlätt seger i trekilometersloppet efter att ha serverats en spårsnål resa av Ebbinge.
Tränaren Rob T De Vlieger kommer att ”campa” i Göteborgsområdet till nästa lördag.
– Planen är att stanna tio dagar och sedan vara med i V75 nästa lördag då Åby kommer att ha tävlingar nästa gång. Jag hoppas att hästarna gör det samma som i dag – men det är redan över förväntan!

Inget fusk med styrketräningen
Adrian Kolgjini tog sin andra seger under onsdagen då han vann V86-7 med egentränade och egenägda Athena Face som stod för en stark långspurt då hon plockade ner ledande favoriten Honor.
– Vi köpte henne mest för stammen egentligen. Hon var väldigt krokig i framstället, så det fick vi arbeta bort. Man måste ha en bra hovslagare och sedan måste man träna mycket styrka. Styrketräning kan få bort det mesta, sa Adrian Kolgjini i vinnarcirkeln.
André Eklundh-tränade Uncle Töll var jättefin efter ett lopp utvändigt ledaren för Thomas Uhrberg i V86-inledningen. Ett rivigt lopp där Conrad Lugauer visade stallform med startgalopperande favoriten Romeo som kom tillbaka i spåren framdragen av stallkamraten Orkan von Haithabo som också gick starkt bakom vinnaren.
Rick Ebbinge hade en bra dag, som han allt som oftast har. I ett stolopp ledde Gustav Johansson runt om med storfavoriten (37 procent) Bahia från Ebbinges stall. Tvåa Rick Ebbinge i egen hög person med Leanne Schermer.

Fyra vinnare delade på potten
Utdelningen på V86 blev alltså återigen hög med endast fyra vinnande system.
På Solvalla låg Örjan Kihlström bakom den största överraskningen. Stefan Melander-tränade Hard Landing var endast spelad på två procent.
– Hon var lite väl bortglömd på spelet tycker jag, sa Kihlström.
Snabbaste upploppet för kvällen svarade Jeppas Uppercut för. Elisabet Fellman tränar åttaåringen som fick för långt fram från kön. Segern i stället till Gävletränaren Fredrik Wallins Drizzle från ledningen som kvällens näst största favorit spelad på 45 procent. Rikard N Skoglund körde. Femåringen är inne i en imponerande lång formkurva.
Mattias Djuse var kylig i snömodden i den avslutande avdelningen på V86. I försöket till Solvallaserien för hästarna med mellan 150 000 och 650 000 kronor intjänat hann Djuse dit på linjen med tredjehandsfavoriten Final Whiste.
Jorma Kontio fick en pigg Ready Thropy i nävarna och drog undan. Mattias Djuse hade samtidigt lite svårt att följa invändigt med sexåringen som dock tände om igen och jagade ifatt den bortflyende konkurrenten.
Åtta rätt betalade 1 718 928 kronor. Sju rätt 5 985 kronor och för fem rätt fick man 311 kronor

Föregående artikelV86 Tips från Tipsaren/Spelguiden
Nästa artikelVann en miljon med originell taktik: ”Den släpper jag aldrig!”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.