Vann en miljon med originell taktik: ”Den släpper jag aldrig!”

27

vann en miljon med originell taktik ”den släpper jag aldrig!”

Söndagens Grand Slam 75® chockade spelarna direkt när en skräll spelad till 0,59% av insatserna höll undan för omgångens storfavorit. För en pensionär från Jämjö, med en speciell taktik, var vinnaren dock inte svårhittad.
– Jag har alltid med femman i första loppet. Det är jätteofta den går in!

Omgångens största favorit Selmer I.H. fick nöja sig med andraplatsen i GS75-1 till den stora majoritetens besvikelse. I stället överraskade Mr Golden Quick, från spår fem, och banade väg för hög utdelning där till slut endast fyra system lyckades hitta alla rätt. Bland de fyra fanns kvinnan från Jämjö som fick med Mr Golden Quick på endast två hästar.
– Jag har en grej för mig, att ta med femman i första loppet. Sedan struntar jag i om den är nollprocentare, enprocentare eller vad som helst. Det har jag upptäckt, att ofta vinner femman. Och igår var det ju perfekt, berättar hon.

Besöker ofta Kalmartravet
Den travintresserade kvinnan har spelat på hästar i många år och besöker ofta den närbelägna banan Kalmar.
– Vi brukar åka dit och käka och ta en öl och spela lite. Det är kul! Men jag spelar aldrig för några större summor, det kan man inte göra när man är pensionär, säger hon.
Men det är först under det senaste året som hon har börjat anamma den speciella taktiken med nummer fem i första loppet. Med ett snabbt resultat! För 192 kronor blev vinsten nämligen totalt 1 042 323 kronor i söndags.
– Jag hade först inte tänkt spela eftersom jag hade barnbarnen här hemma i helgen. Men sedan skulle de gå över till farfar, så när alla försvann gjorde jag en rad.

Smög fram resultatet i bilen
Barnbarnen kom sedan tillbaka och vinnaren ställde sig och lagade mat. Hon följde ändå GS75 från sin telefon med jämna mellanrum fram till och med avdelning fem. Men lagom till upplösningen skulle ena barnbarnet skjutsas hem.
– I den sjätte avdelningen hade jag spikat och sedan hade jag två hästar i avslutningen.
När jag hade parkerat och var ensam i bilen så smög jag fram resultatet, förklarar hon.
När hon såg att spiken Leonas Yakira hade vunnit sitt lopp höjdes pulsen ytterligare. När även sista loppet satt hade resultatet inte kommit ut ännu.
– När jag fick fram vinsten utbrast jag: ”Nämen gode gud!”. När min son sedan kom och jag visade honom telefonen så skrek han: ”Vad har du gjort??”, skrattar hon.

”Inte sovit många timmar”
Efter söndagskvällens chockvinst hade hon svårt att komma till ro.
– Jag har varit vaken sedan halv tre och har inte sovit många timmar i natt. Man låg och funderade på vad man nu ska hitta på för roligt för det här, säger hon.
En stor del av vinsten går till familjen.
– Jag har ju fyra barn. Min dotters bil började krångla förra veckan, så då får väl hon en bil då. Ena sonen ska flytta och behöver lite nytt. De får samma summa hela högen tänker jag så får de göra vad de vill. Själv ska jag kanske köpa mig en husbil, men jag är inte helt säker än, säger hon.
På frågan om hon kommer fortsätta ha med häst nummer fem i första loppet även framöver är hon dock säker.
– Jajamen. Den släpper jag aldrig! skrattar miljonvinnaren.

Föregående artikelV86 resultat: Småvinglig men klok – något för årgångsloppen
Nästa artikelV75 statistik: Fokus på jackpotmiljonerna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.