V86-seger i 60-årspresent?

94

norman

Pappa Glen fyller 60 år på onsdag och stallet har slagit fjolårssiffrorna.
Det hoppas Peter G Norman fira genom att någon av stallets outsiders vinner på V86.
– Båda hästarna känns jättefina, har bra läge och toppform. Det blir även intressant med jänkarvagn på en av dem, säger Peter G Norman.

Solvalla-tränaren har snart gjort två år som egen professionell travtränare. Peter G Norman kvitterade ut sin proffslicens i februari förra året och tog då över efter pappa Glen som drivit stallet i många år. Från att ha varit lärling stod Peter på egna ben och han har successivt förbättrat stallets resultat vad gäller segrar och inkörda pengar. Det har blivit 43 segrar i år, varav fem V75-segrar och 4,1 miljoner kronor inkört. Motsvarande siffror premiäråret som egen tränare i fjol var 19 segrar och 4,0 miljoner kronor inkört.
– Vi passerade rekordet på julafton när Ryan Kronos och Fortuna Sund var trea och fyra på Vincennes. Det är jag mycket nöjd med. Jag trodde att det skulle bli svårt att slå siffrorna i år när inte Face’Em fungerat som vi hoppats på. Hon skulle ju vara vårt flaggskepp men har haft mycket bekymmer med sina muskelvärden och fungerade inte. Vi har därför tagit henne till avel och hon är i Italien och ska betäckas med Trixton, säger Peter G Norman.
– Det såg tufft ut fram till december men jag hade ändå en liten feeling att vi skulle kunna slå rekordet. Vi fick en vinst på Vincennes genom Fortuna Sund och så vann Valeur på V75. Det är jag jäkligt nöjd med och även att vi har dubblat segrarna. Vi har haft en bra bredd på starthästarna. I fjol var det Face’Em som sprang in två miljoner men i år är det många hästar som har tjänat mellan 200 000 till 400 000 kronor.

Utökat med ny gård och Frankrikesatsning
Norman har fått ökat förtroende bland hästarna och antalet hästar har ökat till för dagen 62 hästar i träning. Han har även skaffat ytterligare en ny träningscamp och förutom Erikssund i Sigtuna finns nu även en gård i Heby.
– Vi har utökat hästantalet och gården mellan Heby och Julmyra är främst en unghästgård, med 15 ettåringar, även om vi har lite starthästar där också. Det är kanon att kunna variera träning och miljö med en annan gård och andra möjligheter.
Sedan driver du en verksamhet i Frankrike också vilket har börjat bra med fina framgångar?
– Ja, vi har sju hästar i Frankrike där Ryan Kronos och Fortuna Sund har börjat mycket bra. Sloppy Joe är där för att vinterträna, han är opererad i sina framknän och är där på rehag. Sedan har vi även Mystery Love där och även Comte du Pommeau, Verymuchkiss Karsk och I Am Unique.

”Är som tjuren Ferdinand”
I onsdagens V86-tävlingar selar Peter G Norman ut två formtoppade hästar inom streckspelet. Pappa Glen, som fyller 60 år på onsdag, kommer dock inte att vara på plats för att titta.
– Nej, han är inte så ofta på Solvalla längre utan sitter hellre hemma i soffan och ser travet på tv. Han lämnar inte gärna gården utan är som Tjuren Ferdinand och trivs bäst hemma, säger Norman och skrattar lite.
– Men vi ska fira honom i alla fall på Nyårsafton och hitta på något kul.

”Känns riktigt fin”
Vad säger du om dina V86-hästar?
– Rugiada dei rex (V86-2) var jag väldigt nöjd med senast då hon gick jättebra och visade klart uppåtform. Jag var även nöjd med henne i första starten hon gjorde för mig då hon blev fast och gången efter gick hon bra i ett taktiklopp som Call Me Keeper vann. Jag körde ett jobb med henne i dag (måndag) och hon kändes riktigt fin och var klart på tårna. Hästen har ju svårt att sätta nosen först men jag hoppas och tror att hon är långt framme. Det är väl kanske inte världens hårdaste lopp hon är ute i nu och läget är helt perfekt. Hon tål inte att göra så mycket själv så det måste klaffa lite. Men gör det bara det så tror jag att hon är med och gör upp om det.

”Nu blir det jänkarvagn”
– Moonshine All Over (V86-6) har gjort bra lopp hela tiden på slutet men har fått gå lite för tidigt i de två senaste starterna och åkt dit sista hundra metrarna. Jag trodde att hon skulle få svårt att fungera när det blev skotvång men hon har klarat det bra. Hon har form och läge för att vara med och slåss om en platsplacering. Det är ett jämnt lopp och det är inte omöjligt att hon kan dyka upp i striden. Hon är rätt så kvick ut men ska inte gå i ledningen för då viker hon ihop sig till slut. Men med ett rygglopp och hon får sitta kvar länge så är hon med långt framme med den formen som hon har nu. Det blir troligen även jänkarvagn den här gången. Hon har inte gått med den i de tre, fyra senaste starterna men nu när läget är så bra är det dags att sätta på den igen, säger Peter G Norman.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.