Örjan upp bakom Lionel

218

lionel

Örjan Kihlström är klar som kusk på Lionel i Prix de Belgique och Prix d’Amerique.
Därmed är det också definitivt bestämt att det inte blir något Frankrike-äventyr för Delicious U.S.
– Ska hon vara med i Prix d’Amerique ska hon kunna vinna men nu har inte förberedelserna varit de bästa och då vill jag inte starta, säger Daniel Redén.

Norskägde Lionel imponerade när han vann storloppet Prix Tenor De Baune i söndags. Femåringen har utvecklats enormt sedan han kom i träning till Fabrice Souloy. Nu är han en het kandidat bakom favoriten Bold Eagle i de stora slagen som väntar på Vincennes-banan i Paris under januari. På tisdagsmorgonen blev det också klart att Örjan Kihlström ska köra Lionel i både Prix de Belgique och i Prix d’Amerique.
– Ja, det stämmer, vi gjorde klart det nu på morgonen. Jag ville vänta in i det sista och vara helt säker på att Delicious U.S. Inte skulle starta, så att man inte hade målat in sig i ett hörn. Men nu har Daniel bestämt sig för att skrinlägga Prix d’Amerique-planerna och då tackade jag ja till att köra Lionel, säger Örjan Kihlström.
– Lionel var grymt bra senast och jag såg honom på nära håll när jag körde i samma lopp. Det är en otroligt bra häst som har varit väldigt bra en längre tid. Det blir spännande och så bra som han var senast kan han vara långt framme i Prix d’Amerique.

”Delicious ska få en rejäl vinterträning”
Daniel Redén redogör sitt beslut om att inte starta Delicious U.S. I Prix d’Amerique.
– Det var inte så svårt egentligen när det blev som det blev. När hon inte kunde starta i det förra loppet på grund av karledsproblemen så ville jag inte stressa fram henne. Ska hon vara med i Prix d’Amerique ska hon kunna vinna och nu när förberedelserna inte varit de bästa så vill jag inte starta, säger Daniel Redén.
– Nu vill jag ge henne en rejäl vinterträning och det ska bli väldigt spännande att se nästa år när hon har fått en tung träning i sig i vinter. Förra året missade hon den eftersom hon hade problem med magen och var ganska tunn när hon kom ut. Med tanke på vad hon ändå presterade i år så ska det bli väldigt intressant att se vad hon kan åstadkomma med en rejäl vinterträning i kroppen. Nu kan vi lägga upp nästa säsong i lugn och ro och siktar på att komma ut med henne igen i april. Prix d’Amerique finns ju kvar nästa år också, fortsätter Redén.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.