V86-favoriten gillar vintern!

88

favorit vinter v86

Livacious Lindy – här med Jennifer Tillman – trivs på vintern och tränaren Per K Eriksson tror på bra chans inom V86. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Per K Eriksson är även tränare till stjärnhästen Royal Fighter. Elitloppsfinalisten avslutade året med tre raka tredjeplatser i Gulddivisionen. Senast annandag jul då han var trea i finalen på Solvalla. Nu har Mantorptränaren inte bestämt helt om det blir vintervila och träning, eller om man ställer in siktet mot ett speciellt lopp i Paris i slutet av januari.
– Royal Fighter har varit jättefin och vi har varit nöjda med honom i de fyra senaste loppen. Han har fått fina och snälla lopp och gjort det bra, säger Per K Eriksson.
– Han kommer definitivt inte att tävla i Sverige i vinter och ska han starta något så blir det i Frankrike. I så fall är det först i Prix de Belgique och sedan kanske i Prix d’Amerique. Men jag ska köra hästen i slutet av veckan och efter det tar vi beslut om vi lägger ner eller om vi fortsätter.
– Jag vet inte än, vill man vara med på sommaren så är det tufft att även köra på vintern. Det finns ju ett speciellt lopp på Solvalla i slutet maj som vi annars siktar på.

”Gillar vintern och täta starter”
Men innan beslutet tas om Royal Fighters fortsatta matchning så är det V86 som gäller för Per Eriksson under onsdagskvällen. Där selar han ut formtoppade Livacious Lindy som kommer från seger i Örebro. Där vann hästen åkandes från ledningen, om än i ett billigt sällskap. Det startsnabba stoet är nu favorit i den andra avdelningen från spår sex bakom bilen.
– Livacious Lindy (V86-2) känns jättefin och har bra form. Hon har egentligen gått bra hela tiden men på sommarbanor är det såklart ett annat motstånd. Hon gillar vintern och brukar gå lite extra bra med täta starter som det är nu. Hästen går alltid med skor och fungerar bra med brodd, vilket många andra av hennes konkurrenter kanske har problem med. Så där har hon en liten fördel att hon kanske är bättre än andra hästar den här årstiden.

”Har vunnit V75 över 2600 meter”
Hur bra chans tycker du att hon har? Är det bara att spika på V86?
– Ha, ha, spelet får ni sköta själva. Men jag skulle ju inte bli överraskad om hon vinner. Det är klart att jag måste tro på en bra chans när hon var så fin senast. Hon vann med både det norska huvudlaget och urryckarna kvar. En av de värsta konkurrenterna Fashion Diva fick ju bakspår vilket hjälper oss lite.
– Hon är snabb ut om hon känner att hon rår på de andra i starten. Då taggar hon till sig lite extra. Medeldistans är heller inget problem, hon har vunnit flera lopp över medeldistans och faktiskt även vunnit V75 över 2600 meter i Karlstad. Det blir inga ändringar, skor runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn som vanligt, säger Per Eriksson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.