The Untersteiners hade show på V75

70

dominerade

Peter och Johan Untersteiner har dominerat fullständigt på Halmstad under året.
Under tisdagens V75-omgång var det inget undandag.
Duon tog hem fyra av sju avdelningar och ornade än större jackpot till Rommes V75-tävlingar på lördag.

När 2015 års tävlingssäsong är över på Halmstadtravet kan far och son konstatera att de vunnit 67 lopp på Halmstadtravet och toppar tränarligan på banan i överlägsen stil. Räknar man in de fem näst på tur kommer de inte upp i samma siffror, vilket får anses anmärkningsvärt. Under tisdagen var det Peter Untersteiner som var värst. Hela tre V75 segrar blev det – samtliga tagna från spets. I turordning var det Thaitec, Nothing But Class och Snabba Cash.
– Det är helt fantastiskt. Thaitec är speciell och man är alldeles matt efter att ha kört honom. Man måste verkligen vara koncentrerad på varje steg hästen tar och i sista sväng var det väldigt nära galopp. Det var inget fel på krafterna i det läget, han gick med full fart över mål, sade Untersteiner senior.
Snabba Cash har extraordinär stam. Hästens mormor, Giant Rythm, är mor till världsrekordhållarinnan Giant Diablo. Snabba Cash far, Ready Cash har vunnit världens tuffaste lopp, Prix d’Amerique två gånger.
– Han inledde sin karriär väldigt lovande, men sedan strulade det och hästen har helt enkelt behövt tid på sig att komma i sin stora kropp. I dag var han riktigt kaxig och bara bäst helt enkelt, sade tränaren och konstaterade att 2015 års säsong blev fantastisk för stallet.
– Jag har haft fem underbara år och om stallet är bättre än någonsin just nu vet jag inte, men visst… I dag efter tre segrar på V75 känner man sig extra mallig.
Johan Untersteiners segervapen var West Wing. Han kunde avancera till ledningen en bit in i loppet och även om farsgubben utmanade till slut med Carabinieri var segern aldrig i någon fara och hästen tog därmed sin fjärde raka seger.
– Den här gången var det jag som fick sträcka ut tungan mot farsan, det var riktigt skönt. Hästen har gjort det jättebra på sistone och när vi kom till ledningen förstod jag att vi skulle ha bra chans, sade Untersteiner junior.

Treårigt sto imponerade storligen
Peter Arnqvists Celebreightr var helt överlägsen i V75-4. Under loppet såg det däremot kritiskt ut då hon var väldigt het i ledningen för körande Örjan Kihlström. Hon stack ifrån klungan med närmare 20 meter och när man trodde att de övriga skulle närma sig Celebreightr på sista bortre långsidan ökade hon istället avståndet. En minst sagt bra prestation av hästen som endast gjort fem starter inför det här.
– Man trodde ju inte att det skulle gå med varvet från mål, men frågan är om det inte är Örjan som är lite svag i armarna, frågade sig Arnqvist och skrattade.
I och med segern kom Örjan Kihlström upp i 50 V75-segrar under året, en fantastisk siffra. Han vann mest V75-lopp av alla kuskar i landet 2015 och uppmärksammas för det genom en ring värd 20 000 kronor.
– Det är väldigt roligt och framför allt så här i slutet av året när man är med i striden och har chans att vinna. Ringen blir ett bra minne av det här. Samtidigt vill jag säga det att det är tränarna som gör det största jobbet och jag måste tacka dem för den här utmärkelsen också.

Anna och Kim i avslutningen
Kim Eriksson var i segertagen under tisdagen. Tillsammans med Anna har han varit framgångsrik tidigare och nu tog man tredje triumfen ihop. Segerreceptet? Ledning från start till mål.
– Jag är otroligt glad. Den här hästen är fantastisk och hon gör precis det jag begär. Framför allt glädjs jag med paret som har hand om Anna, de är underbara, sade Eriksson.
Duon bakom hästen, som fött upp, äger och tränar henne, är Hans-Olov Karlsson och, ja juste, Anna Lindhe Karlsson.
Sjunde vinnaren för dagen var Michelangelo Ås och Robert Bergh. Hästen var bara bäst och vann klass I-försöket med 2,5 längd. Givetvis var det ledningen som gällde även här och därmed togs samtliga V75-lopp hem av den häst som satt i ledningen.

Än större jackpot
I och med den låga utdelningen blev det jackpot på fem rätt. Sedan tidigare hade lördagens omgång cirka 23 miljoner extra i potten och nu läggs ytterligare nästan 14 miljoner in till Rommes V75:a. En ensam vinnare kan ta hem 58 miljoner kronor. Snacka om att det kan bli en bra start på året.
För sju rätt denna tisdag får man ut 13 865 kronor och för sex rätt blev utdelningen 49 kronor.

Föregående artikelV86-favoriten gillar vintern!
Nästa artikelSkyddad: TÄVLINGSDAGS med fina PRISER!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.