V86 Tips från Spelguiden + Intervju med Jeppe Juel inför VAGGERYD

207

VTIPSET

V86 avd 1-4 i samarbete med SPELGUIDEN AB

V861: 7 CHESTNUT är mera stark än snabb och Örjan blir tung att stå emot om han lyckas komma fram till dödens tidigt eller släpps till ledningen. 2 DRAUPNER är taggad värre för dagen och liknande en vild mustang som fastlåst på speedwayovalen i Åmål. Speedig sort! RANKING: A: 7295 B: 46101 C: 381112

V862: 5 CASSIUS CLAY D.E. åkte på första nederlaget senast efter galopp men har laddat batterierna inför denna uppgift och möter i ärlighetens namn enkla djur. Alex knockar detta gäng långt före gong gong! RANKING: A: 5 B: 102694 C: 17381112

V863: 2 MATEO DI QUATTRO fick äntligen ett vettigt startspår och det är viktigt med tanke på relativt plana kurvor, vilket missgynnar hästar som ska knalla i spåren sista rundan. En eller alla gäller i vår värld.. RANKING: A: 2 B: 81451037126119

V864: 6 OTTENS FILOSOF är hela omgångens värsting ur vår syn- vinkel när Örjan hoppar upp bakom denna startkatapult och från in- nersta springspåret brakar han till täten innan Björne vaknat ur idet. Spik V5x100 men vi garderar brett på V86 då loppet håller låg klass… RANKING: A: 6 B: 14132101495315 C: 128117 

Fullständigt tips hos http://tipsaren.com

 

INTERVJU MED JEPPE JUEL INFÖR V86 VAGGERYD

Kanal 75/Alltomtrav

Danske tränaren Jeppe Juel är en sällsynt gäst på Vaggeryd.
På onsdag åker han dit med två hästar som ska segerstrida med klaff.
– Vill man åt jackpot miljonerna ska man strecka båda mina hästar, hälsar Juel.

Sommartravet rullar på och på onsdag är det V86® med jackpot på Vaggeryd. Det vimlar av gäster och en sällsynt sådan på banan strax utanför Jönköping är danske Jeppe Juel. Inte så konstigt då det är en bra bit att åka.
– Nu tycker jag att jag har två bra hästar som jag kommer med och bägge har visat att de duger bra även i Sverige där det är tuffare konkurrens än i Danmark. Jag har hittat två bra lopp och det är fina pengar att köra om och då tar jag chansen, säger Jeppe Juel.
Först ut är 5 Great Shadow (V86-4) som startat flera gånger i Sverige och visat fin kapacitet.
– Jag var väldigt nöjd med hästens insats senast på Åby. Han känns fin efteråt och jag tycker att det är en bra häst för klassen.
Vad är hans styrka?
– Det är att han är stark och kan hålla en bra fart länge.
Från sidan ser hans aktion lite märklig ut, eller?
– Ja, det kan jag hålla med om. Nu tycker jag att han blir bättre och bättre hela tiden och det hänger på i takt med utvecklingen.
Är du orolig för spåret?
– Nej, det är jag inte även om jag helst hade haft ett annat. Jag ser till att vi tar oss iväg på ett bra sätt och sedan kör jag framåt.
Hur värderar du segerchansen?
– Jag tycker att han visat att han är bra för klassen och klaffar det lite så ska han räknas.

Har hög potential
Jeppe Juel har även förhoppningar med 11 Hilton (V86-6).
– Det är en jättebra häst tycker jag. Han gjorde tio starter förra året och åtta av dem i Sverige. Jag matchade honom i tuffa treåringslopp i Sverige för jag tycker att han har den potentialen. Han slutade fyra i Margaretas Tidiga Unghästserie för treåringar och travade då 1.13,1/2140 meter autostart och sedan provade vi att kvala in honom till finalen i Breeders Crown. Han slutade sexa bakom bland annat Bedazzled Sox och Jikken.
I år han han gjort två starter och inledde med seger, men därefter blev det galopp.
Det blev lite tight in i första sväng och sedan var hästen inte som bäst. Nu har han fått ta igen sig lite och tränat på och han känns fin. Spåret är lite chansartat och vi måste ha lite tur.
Blir du överraskad om han vinner?
– Nej, det blir jag inte. Jag förväntar mig att han ska ta ett eller ett par kliv till i år och han är härdad i tuffare sällskap än det han möter nu, jag tycker att han är värd ett streck.
Avslutningsvis, hur är det med stallets stjärna Garfield?
– Det är bra, han startar inom sex-sju veckor hoppas jag. Han har haft problem med sina framkotor. Hästen är bara fem år och jag stressar inte.

Föregående artikelInför V86 (jackpot): Crebas långloppsspecialist över dryga 3600 meter
Nästa artikelGlimmas DD till VAGGERYD 28 juni 2023

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.