Vad tror ni om Cool Keeper?

35

guldlopp v75

Rättvikshästen Cool Keeper bli hårt betrodd i lördagens gulddivision i Skellefteå.
– Vi åker upp med goda förhoppningar om att vinna men samtidigt är det en del frågor vi vill ha svar på i den här starten, säger ägaren Mats B Eriksson som även är med och tränar hästen.

ATG uppskattar att ungefär 30 miljoner kronor ligger i potten för sju rätt vid lördagens V75-omgång med jackpot på Skelleftetravet.
I kallblodsloppet tornar norska fenomenet Lannem Silje upp som en av årets största favoriter i travets elitserie. I gulddivisionen däremot ser det ut att bli ganska jämnt spelat mellan ett par av hästarna.
Innerspårets Cool Keeper är knapp favorit men utifrån utmanar Amaru Boko över de 1640 meterna.
Körande Leif Witasp rapporterar om bra form och tycker att läget är bästa tänkbara med den startsnabba hästen.
Ägaren Mats B Eriksson:
– Det är klart att vi inte ska till Skellefteå för att leka trav utan att vinna. Ändå vill jag på något sätt ligga lågt också. Vi har en bra häst som börjar komma mer och mer. Men han är fem år och inne i den tuffa mellansäsongen och första året som äldre. Det verkar vara svårt att komma från en fyraåringssäsong till en femåringssäsong, säger Mats B Eriksson som bildar Stall Mamsen tillsammans med sin Anette.

”Skavanker, sjukdomar och tjorv”
Cool Keeper uträttade mycket som tre- och fyraåring och spåddes bli en av landets bästa hästar.
I andra starten i år vann hingsten femåringsloppet Berth Johanssons Memorial i stor stil på Umåker.
Därefter började besvären torna upp sig enligt ägaren.
– Det var en halsinfektion som spökade i starten i Jämtlands Stora Pris och efter det har det varit svårt att få ”full effekt” på hästen om man säger. Det har bara varit skavanker och sjukdomar och tjorv. Inte nog med att han är inne i den svåra säsongen som femåring – får hästarna inte vara friska heller är det jäklar i mig inte lätt! säger Mats.
Cool Keeper är uppåt sedan en tid enligt ägaren och vann ett enklare lopp på Romme i den senaste starten.
– Han var fin då, men nu är det andra hästar. Jag har störst respekt för Robert Berghs Amaru Boko som jag alltid tyckt varit en bra häst.
Full laddning från innerspåret och Leif Witasp sätter på ett helstängt huvudlag. Det talas även om barfotakörning…
– Ja, men det har vi sagt att vi får se om. Vi bestämmer först på lördag hur det ska bli beroende på hur banan ser ut, jag har med mig skor och grejer i bilen på vägen upp. Vi övernattar i Umeå och hälsar vår dotter. Anette kommer från Umeå och själv bodde jag där i tio år innan vi flyttade till Rättvik, säger Jämtlandsbördige Mats B Eriksson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.