Vad tror Stenströmer om V75 i helgen?

20

oliver kronos v75 ostersund

Ulf Stenströmer har inte gett slaget förlorat med Oliver Kronos, trots spår elva över kort distans.Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Elva fullträffar gör honom till landets segerrikaste V75-tränare så här långt i år.
I lördagens omgång på Östersundstravet kan Ulf Stenströmers segerskörd växa ytterligare.
Mest tror han på Oliver Kronos från ett ”omöjligt” utgångsläge.
– Är det någon häst som kan fixa det är det han, säger Axevallatränaren.

Förra året bokförde sig Ulf Stenströmer för sitt bästa V75-år hittills. Elva gånger fick hans hästar segerdefilera i travets elitserie. Fem månader och 58 V75-starter in på 2015 har han redan tangerat det resultatet.
– Det är helt otroligt kul att året har börjat så bra och i synnerhet att det har gått så bra i V75, det är grymt, säger Ulf Stenströmer.
Vad är förklaringen till att det går så bra i år?
– Att hästarna har fått vara friska och krya. Dessutom har vi lite bättre hästar i år. Ska man vara med i eliten måste man ha lagmedlemmar som satsar och det har vi nu. Samtidigt som vi har höjt kvaliteten på oss själva, jag och personalen, har hästägarna satsat mer på kvalitet.

”Älskar den hästen”
Östersundstravet arrangerar sin största tävlingsdag för året och Ulf Stenströmer har fyra hästar till start inom V75-spelet. Your Highness (V75-6) går ut i huvudnumret Jämtlands Stora Pris, där 750 000 kronor väntar på vinnaren. Det sexåriga stoet har gång efter annan visat att hon inte räds något motstånd i stoeliten. Nu ska hon för första gången mäta krafterna med eliten även på hingstsidan.
– Jag verkligen älskar den hästen och jag ser fram mot loppet väldigt mycket. Men nu när hon möter hingstar och valacker för första gången vill jag inte skruva upp förväntningarna. Hon är en kanonhäst, annars hade hon inte gått ut i det här loppet, men den här gången hoppas jag att hon får ett snällt lopp. Det skulle inte göra något om hon får sitta fast med krafter kvar några gånger för hon har fått otroligt tuffa lopp på slutet.

Segerfarlig trots ”omöjligt” läge
Ytterligare ett av stallets affischnamn gör resan till Jämtland. Oliver Kronos (V75-7), som ägs av handbollsstjärnan Johan Sjöstrand, imponerade stort när han senast krossade motståndet efter startgalopp.
– Det var otroligt snyggt gjort av honom att vinna på det viset. Han är grym den här hästen! Dessutom är han väldigt go att hålla på med. Han är cool och fylld av självförtroende.
Det lär krävas en extraordinär insats av Oliver Kronos även den här gången om det ska bli seger. Från ett elftespår över kort distans har han en tuff uppgift framför sig.
– Med en normal häst kan man inte säga att det ska funka från bakspår över 1 609 meter i silverdivisionen, men han är inte normal så är det någon häst som kan fixa det är det han.

Tror på Bergh
I bronsdivisionen (V75-3) startar Ulf Stenströmer en duo. Från spår fyra startar Linus Wibb, som var mycket bra när han näst senast avgjorde från positionen utvändigt om ledaren.
– Han var otroligt bra då och han var bra även senast. Jag läste någonstans att han gick 1.12 sista varvet och då var han inte som bäst för dagen. Han kan inte utnyttja utgångsläget men det är ordentlig styrka i honom.
– Ipod har hamnat punschigt på det på slutet och också gjort det jättebra. Från spår åtta blir det tufft men han kommer nog att göra en bra insats.
Leder du fortfarande tränarligan i V75 efter helgens omgång?
– Robert Bergh ligger bara en seger efter mig och han har flera fina chanser, så det är mycket möjligt att han tar över ledningen. Men vi ska göra vad vi kan för att hålla oss så högt upp som möjligt även framöver.

Tränarligan V75
1. Ulf Stenströmer, Axevalla 11-5-7
2. Robert Bergh, Bergsåker 10-5-2
3. Daniel Redén, Solvalla 9-6-2
4. Stig H Johansson, Solvalla 9-4-2
5. Stefan Melander, Solvalla 9-2-8
6. Lutfi Kolgjini, Jägersro 8-2-7
7. Peter Untersteiner, Halmstad 6-4-5
8. Roger Walmann, Solvalla 5-2-6
9. Reijo Liljendahl, Solvalla 4-8-6
10. Stefan Hultman, Solvalla 4-4-4

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.