Vad vet du om trav?

20

trotting 755938 1920

Trav är en hästkapplöpning där hästarna måste hålla ett visst tempo när de tävlar. Travgången är en diagonal gångart med två slag där hästen rör sina ben i par, där det diagonalt motsatta benet rör sig framåt samtidigt.

Det finns några saker som du måste tänka på när du satsar på travhästar. Först och främst ska du komma ihåg att dessa hästar måste hålla ett visst tempo, så de tenderar att vara mer konsekventa än andra typer av tävlingshästar. Detta innebär att du ofta kan få bra odds på dem. För det andra, eftersom de måste trava i ett jämnt tempo tenderar de att tröttna mot i slutet av loppet. Detta innebär att du alltid bör satsa på den häst som du tror är mest trolig att vinna, snarare än att försöka välja en långsökt häst.

Detta behöver du veta

Först och främst måste du hitta en bra bana. De bästa banorna för travsporten är vanligtvis de som har långa raksträckor och breda svängar. Detta gör att hästarna verkligen kan få upp farten och hålla den. För det andra måste du se till att du satsar på rätt häst. Som vi nämnde ovan, eftersom de tenderar att vara mer konsekventa, bör du alltid satsa på den häst som har störst sannolikhet att vinna. Slutligen ska du komma ihåg att trav är ett långdistanstävling, så du måste vara förberedd på ett långt lopp. 

Travnyheter

Om du vill hålla dig uppdaterad om de senaste travnyheterna finns det några ställen du kan gå till. Travtips är ett utmärkt ställe att hitta resultat från de senaste tävlingarna och information om kommande evenemang. Du kan också följa dem på Twitter eller Facebook för att få de senaste nyheterna. Alternativt finns det ett antal webbplatser som ägnar sig åt travsporten och som också ger dig de senaste nyheterna och resultaten. Dessa webbplatser har vanligtvis videor och artiklar som du kan läsa och titta på för att få ut det mesta av din träning. 

Före varje V75-omgång ger alltomtrav.info tips om travsporten och intervjuer med tränare, förare och hästägare. V75-startlistor publiceras här före varje lopp och de slutliga resultaten för varje V75-avsnitt finns på samma sida.

Slutligen, om du vill se några tävlingar i toppklass kan du alltid bege dig till någon av de många V75-banorna runt om i landet. Det är banor som är särskilt utformade för trav och där tävlar vanligtvis några av landets bästa hästar. Om du vill få ut det mesta av din upplevelse, se till att du kollar in några av dessa banor. 

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.