– Var både glädje, hopp och förtvivlan

32

Glädje, hopp och förtvivlan.

Så kan man enkelt beskriva årets sista V75-omgång.

Ingen miljonvinnare på Mantorp – men vi fick se flera vassa insatser.

till talangen och till ”rånarna”.

Dagen före julafton, närmare bestämt 23 december, började V75 Winter Burst med ”uppesittarkväll” från Örebro.

Under lördagen var det Grand Final från Mantorp och V75-omsättningen landade på 147 297 642 kronor och Winter Burst är nog här för att stanna.

Det blev ingen rekordvinnare under lördagen, men vi fick se flera fina vinnare, känslor, tårar, och sedan en säck idioter.

Trav365:s expert Christoffer Wickman sätter plus och minus från V75-omgången på Mantorp – och passar samtidigt på att önska gott nytt år till alla travälskare.

 

Bowling Triple X. (V75-1)

Kommentar: I sin åttonde start tog han karriärens fjärde seger och trots att han mötte äldre och mer rutinerade konkurrenter och bitvis inte fick aktionen att stämma hundraprocentigt så vann han lekande lätt. Den här fyraåringen, om en dag fem, går en intressant framtid till mötes och Christina Medin har nog fått fram en ny ”reklamhäst”.

 

Pharaon Face (V75-4)

Kommentar: Har haft en häftig utveckling den senaste tiden och tog i dag sin fjärde raka seger, och det var aldrig något snack. Pang till ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Vid seger senast blev kusken den gången, Anders Svanstedt, lyrisk och i dag fick Pharaon Face Linus Svensson till tårar.

 

Christoffer Eriksson

Kommentar: Kusktalangen, 29 år gammal, avslutade sitt fantastiska rekordår med en dubbel inom V75. Han har lite kvar att slipa på denne Jägersrokille, men utvecklingen han haft de senaste åren imponerar. Ska bli spännande att följa honom framöver.

 

Indoor Voices (V75-6)

Kommentar: Gjorde sin tredje start för Roger Walmann och tog sin andra raka seger, och det här stoet är ytterligare en amerikanska som kommer förgylla vår härliga travsport i Sverige. I dag avgjorde hon plättlätt över upploppet.

 

Claes Boko (V75-3)

Kommentar: Stod på klassiskt vis på tur för seger efter flera fina insatser och efter en sylvass spurt så var det ”äntligen” dags i dag. Kul att denne fine häst är tillbaka, och vi lyfter på hatten för mästertränaren Stig H Johansson som fått tillbaka honom i det här fina skicket.

 

Rånhotet

Kommentar: Lördagens V75-bana Mantorp utsattes för ett rånhot från en, eller flera, personer, vilket medförde att polisen fick ha stora resurser på plats på travbanan under hela lördagen. Kanske trodde de potentiella rånarna att de 80 miljoner kronorna som väntade en ensam vinnare fanns i väskor på banan?   

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
– Var både glädje,
hopp och förtvivlan

Föregående artikelV75 resultat lördag 31 december från Mantorp
Nästa artikelEftersnack från sista V75 2016 på Mantorp

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.