Eftersnack från sista V75 2016 på Mantorp

32

kihlström

Han har varit bäst 2016.
Örjan Kihlström avslutade året med en V75-dubbel och en överlägsen seger i V75 Champion.
– Det beror naturligtvis mest på hästarna, stjärnkusken ödmjukt.

Det var varmt, elva plusgrader, men blåsigt när Mantorps stod som värd för årets sista V75-omgång. Det var final av Winter Burst och 87,3 miljoner kronor i potten för sju rätt.
När krutröken skingrats fick 2 231 vinnare 39 137 kronor vardera.
Örjan K tog en dubbel och befäste sin seger bland kuskarna i V75 Champion.
I gulddivisionen (V75-3) visade Örjan Kihlström körkonst då han trots sämsta utgångsläget lotsade Claes Boko först i mål. Från femte utvändigt smög Örjan Kihlström med i ryggar i tredjespår 300 kvar och sista biten över upploppet såg det ut som de övriga stod still när Claes Boko spurtade sylvasst.
Stig H Johansson tränar vinnaren som tog första segern sedan augusti 2014.
Örjan Kihlström kan summera ett fantastiskt 2016 med över 56 miljoner kronor inkört.
– Med bred marginal mitt bästa år. Det beror naturligtvis mest på hästrana.

Kihlström och Untersteiner bäst på V75
”Gubben-i-lådan” svarade sedan för ännu en läcker styrning när han även spurtade hem V75-6 med Roger Walmann-tränade Indoor Voices på ett liknande sätt.
– Vi hamnade lågt bak, men hästen är bra och spurtade fint, sa Örjan Kihlström på sitt lågmälda och ödmjuka sätt.
Örjan Kihlströms stannade därmed på 57 V75-segrar för året och överlägsen triumf i V75 Champion för kuskar 2016. På pallen i V75 Champion även Björn Goop med 49 segrar och Erik Adielsson med 44.
Bland tränarna var Peter Untersteiner bäst på V75 med 28 segrar 2016 och blev därmed V75 Champion. Björn Goop blev tvåa med 24 och Reijo Liljendahl trea med 23 segrar.
– Det känns bra, rycket vi gjorde på hemmaplan i onsdags avgjorde. Det är inte gjort på en dag detta. Många hästar har hjälpt till och många ägare har varit nöjda, sa Peter Untersteiner.

Hade svårt att sova
Kusken André Eklundh hade svårt att sova natten till nyårsafton. Pressen att köra storfavoriten i V75-1 i en omgång med drygt 87 miljoner kronor i sjurättspotten var stor.
Men Åbykusken fixade det och dominerade V75-inledningen i spets tillsammans med Christina Medin-tränade Bowling Triple X.
– Han sprang och slog ihop och man fick sitta på sin vakt. Men det är en otroligt förnuftig häst som gjorde allt för att hjälpa till i dag, sa 30-åringen som haft ett rekordår 2016 med drygt 4,6 miljoner kronor inkört.

Dubbel för kusktalang
En annan kusktalang är Christoffer Eriksson, 29, och han passerade 19 miljoner kronor inkört 2016 när han skrällde med 14-oddsaren Hall Of Fashion i V75-2. Även här var det ledning från start till mål som gällde.
– Han har suttit rygg ledaren och invändigt… gott att Christoffer gav honom chansen i dag, sa tränaren Dan Widegren.
Christoffer Eriksson avslutade sedan året med segern även i V75-7 tillsammans med Tomas Malmqvist-tränade Springover.

Delad glädje…
V75-4 var ett lärlingslopp och Linus Svensson dominerade loppet i spets med favoriten Pharaon Face. Det var fjärde raka segern för den fyraårige valacken på fem starter i ny regi.
– Fy fan va roligt…, vilken jävla pålle. Delad glädje…det är en lyx man får vara med om. Det är stort, sa en rörd Linus Svensson som tränar och leasar hästen tillsammans med sin sambo Cajsa Friberg.
En häst som imponerade väldigt mycket på nyårsafton var femårige Staro Ivy League som lekte hem V75-5 via en mäktig långspurt från fjärde utvändigt.
V75 omsatte drygt 147 miljoner kronor. Sju rätt gav 39 137 kronor, sex rätt 22 kronor och fem rätt 27 kronor.

Föregående artikel– Var både glädje, hopp och förtvivlan
Nästa artikelListan där Kihlström blev överlägsen etta

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.