Listan där Kihlström blev överlägsen etta

22

Örjan Kihlström slår alla möjliga rekord 2016.

På nyårsafton tog han två nya V75-segrar på Mantorpstravet och vann kuskligan på V75 i överlägsen stil på 51 vinster, åtta pinnar före Erik Adielsson.

Kihlström vann med Claes Boko (V75-3) och Indoor Voices (V75-6) efter kanonspurt av båda.

Claes Boko har varit skadedrabbad och bara gjort fem starter under 2015 och 2016. Tränaren Stig H Johansson har haft stort tålamod med den kapable sjuåringen och nu är han tillbaka.

– Claes Boko kändes väldigt fin idag och han spurtade vasst till rätt så säker seger. Indoor Voices har gjort två bra lopp för mig nu och det är en fin märr, kommenterade Kihlström.

Tar semester

Peter Untersteiner har åter haft ett fantastiskt år. Han har förbättrat stallets siffror fem år i rad. I år från 22,7 miljoner kronor till 28,3. Untersteiner tog också hem tränarligan på V75 med 28 segrar, fyra före Björn Goop och fem före Reijo Liljendahl.

– Jag har ju varit med och nosat där uppe och rycket kom på hemmaplan i onsdags då jag tog fyra segrar. Inför varje år när man står på noll tror man ju att det ska ta slut, men det har ju gått bättre och bättre hela tiden. Väldigt roligt förstås men det ligger också mycket hårt arbete bakom framgångarna. Vi är ett bra team, sade Peter Untersteiner.

Efter rekordåret tar Halmstadstränaren semester för att ladda batterierna.

– Det blir en resa till solen i Dubai. Jag lovar att slappna av och inte tänka på hästar, säger Untersteiner som har 197 hästar i stallet och är därmed störst i landet.

Startar i PdA

Christoffer Eriksson har också förbättrat resultatet markant jämfört med i fjol. Från knappt 14 miljoner kronor till 19 miljoner kronor. På juldagen tog han största triumfen för året när Treasure Kronos vann miljonloppet Criterium Continental på Vincennes i Paris.

Segern innebar också en biljett till Prix d’Amérique den 29 januari. Efter ett par dagars funderande bestämde sig tränaren Jerry Riordan att starta fyraårsstoet i världens tuffaste travlopp.

Christoffer Eriksson vann V75-2 med Hall of Fashion som ledde loppet från start till mål. Han vann också årets sista V75-lopp bakom Springover. Det var Erikssons tolfte och 13:e V75-seger i år vilket innebär åttondeplats i kuskligan.

– Hall of Fashion kändes väldigt bra i dag och då bestämde jag mig för att prova i ledningen. Dom kom tidigt i tredjespår och jag var lite rädd för att det skulle gå alltför fort men han klarade tempot fint, sade Jägersrokusken.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Listan där Kihlström
blev överlägsen etta

Föregående artikelEftersnack från sista V75 2016 på Mantorp
Nästa artikelStjärnan blev bäst – på 10 olika banor

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.