Veerbeck kör Tumble Dust i Prix d’Amerique

309

veerbeck tumble dust

– Jag ville ha en hemmakusk med tanke på det franska voltsystemet, berättar Jägersrotränaren Tomas Malmqvist.

Tumble Dust kvalade in till Prix d’Amerique genom sin seger senast i Prix Continental. Då satt Björn Goop i sulkyn bakom Tomas Malmqvists unghäststjärna.
Men Björn Goop är kontrakterad att köra elitloppsvinnaren Timoko i Prix d’Amerique och då valde Tomas Malmqvist att söka en ersättare i Frankrike.
Valet föll på Jos Verbeeck, den 57-årige belgaren som vunnit Prix d’Amerique inte mindre än fyra gånger: Abano As 2003, Dryade des Bois 1998, Abo Volo 1997 och Sea Cove 1994.
– Jag ringde honom och frågade, och fick ett ja. Jag ville ha en hemmakusk med tanke på det franska voltsystemet. Det är en fantastisk bra kusk, bra från start och som vunnit loppet ett flertal gånger, säger Tomas Malmqvist.

Inget mer start före Prix d’Amerique
Att starta i Prix d’Amerique, som många anser vara världens tuffaste travlopp, med en nybliven femåring är inget självklart val.
– Jag tycker ändå det var en ganska lätt val och även ägarna tycker att det ska bli kul. Hästen har tävlat mycket som två- och treåring, lite som en amerikansk häst, och skaffat sig rutin. Jag tycker även insatsen när han vann senast på 1.10,7 full väg visar att han att mogen.
Hur är läget med Tumble Dust för dagen?
– Bara fint. Han har gått jobb i dag och kändes fin i sina 1.40-intervaller.
Tomas Malmqvist berättar även att det inte blir något mer lopp för Tumble Dust före det stora slaget i Paris 25 januari.

Föregående artikelMelander inledde 2015 med ett Hattrick
Nästa artikelObesegrat ekipage favoriter på V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.