Veijo är laddad inför V75 Torsdag på Halmstad

25
veijo är laddad
Veijo Heiskanen har två av sina stjärnor till start i torsdagens V75-omgång i Halmstad. Some Summit gör comeback efter fjolårets succéår och Southwind Mozart ska försöka att vinna Sprintermästaren. Foto av LARS JAKOBSSON

Veijo Heiskanen är het inför torsdagens V75-omgång i Halmstad.
Stochampionatsvinnaren Some Summit gör comeback och nya stjärnhästen Southwind Mozart ska försöka vinna Sprintermästaren.
– Det är två jättebra chanser, säger Veijo Heiskanen.

Det kokar på Halmstadtravet torsdag kväll när årets sprintermästare avgörs för landets fyraåriga hästar. Högklassiga lopp rakt igenom i den extra V75-omgång som körs och Veijo Heiskanen selar ut ett par av sina stjärnor ur sitt formtoppade stall. Åbytränaren inleder med Some Summit i V75-1, snackhästen i fjol som genomgick en stor förvandling hos Veijo och vann Stochampionatet i suverän stil. Hästen är obesegrad efter fem starter hos Heiskanen och gör nu comeback efter ett långt uppehåll. Stoet har inte startat sedan hon vann på Solvalla den 19 augusti förra året.
– Some Summit (V75-1) hade problem med sina framknän och blev opererad i höstas. Hon har varit hemma hos ägarna och vilat och jag fick tillbaka henne i mars. Sedan har vi tränat på men hon har varit lite förkyld och fick en liten infektion i huden vilket gjorde att årsdebuten har försenats. Den senaste månaden har vi tränat på helt normalt och jag har kört 1.22 i långvagn som snabbast. Det är enda banjobbet hon har gått men hästen känns bra, säger Veijo Heiskanen.

”Kan inte hitta en bättre uppgift”
Some Summit har spår fyra bakom bilen och blir klar favorit trots att hon kommer från ett så långt tävlingsuppehåll.
– Det är möjligt att det fattas något men jag tror att hon går bra direkt. Visst kan det saknas tempo men hon är rejält tränad och är en riktig löphäst så jag tror att det går bra. Sedan är det inte hela världen om hon får stryk, huvudsaken är att hästen fungerar och tar loppet på rätt sätt. Det är ett led i matchningen och inte hennes viktigaste lopp.
– Det går i alla fall inte att hitta en bättre uppgift och läget är bra och hon är snabb ut. Hon går barfota runt om som vanligt och det ska bli jättespännande. Det känns så roligt att hon är tillbaka igen, säger Veijo.

”Mozart en riktigt mysig häst”
En häst som också är obesegrad i Veijo Heiskanens regi är Southwind Mozart. Han tävlade i USA för Åke Svanstedt där han var framgångsrik som två- och treåring. Nu har fyraåringen gjort tre starter hos Veijo och imponerat stort varje gång. Senast gav han en kanon som Readly Express inte skuggan av en chans när han vann Ina Scots Ära från ledningen. Nu är han favorit från spår tre bakom bilen i ett av försöken till Sprintermästaren.
– Southwind Mozart (V75-4) är en riktigt mysig häst att köra. Han ödslar inga krafter i onödan och är så reglerbar. Både innan och under loppen. Allt är väl efter förra starten och hästen har tränat på bra och känns fin. Han är i samma form som när han har vunnit i de här tre starterna för mig. Jag tror säkert att han gör ett bra lopp igen.
Hur ser du på taktiken? Om du får svar om ledningen?
– Jag bryr mig inte. Då får jag sätta mig utvändigt i så fall.
Vinstchansen?
– Han måste ha jättebra chans.
Några ändringar?
– Nej, vi kör barfota runt om igen.

”Det var idioti”
Du har även med Naglo del Nord och Hope Bo inom torsdagens V75:a. Chanserna där?
– Naglo del Nord (V75-5) har aldrig gått något över tre varv men vi provar igen då jag har svårt att hitta lämpliga lopp åt honom. Galoppen senast berodde på att jag laddade lite för mycket. Det var idioti, jag hade inte behövt stressa när man ser efteråt hur loppet blev. Inte omöjligt att han hade vunnit felfri. Hästen är bra i ordning och vi kör barfota runt om igen. Men han jagar bara pengar i första hand.
– Hope Bo (V75-7) är bra för klassen och hon tränar bra nu efter ett uppehåll. Tidigare har hon aldrig glänst i jobben men ändå gått jättebra i alla lopp för mig. Om det blir överpace kan hon komma in i matchen men man behöver lite hjälp från de andra när man har spår tolv. Barfota runt om igen, säger Veijo Heiskanen.
Vem är din bästa chans inom V75?
– Jag tycker det är hugget som stucket mellan Some Summit och Southwind Mozart. Det är jättebra chanser båda två.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTimo Nurmos inför V75 Halmstad 9 Juli
Nästa artikelFem tippar V75 till Jarlsberg 10 juli 2016

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.