Veijo Heiskanen kanske inte kör på Mantorp!

32

veijo heiskanen

Ett inflammerat öga kan tvinga Veijo Heiskanen att stå vid sidan av när V75-cirkusen på lördagen intar Mantorp.
Men hans hästar är på topp och lär spela centrala roller när jackpotmiljonerna ska fördelas.
– Fridericus är så fin som han kan bli, säger Åbytränaren.

Veijo Heiskanen har det väl förspänt inför lördagens jackpotomgång. Han har tre hästar inom V75-spelet varav två tillhör de heta segerbuden enligt proffstipparna. Men själv är tränaren lite under isen.
– Det är inget vidare, bättre dagar har jag haft. Jag har haft jättevärk i ögat ett par dagar så det är inte bra, men jag har fått medicin så jag hoppas att det går över de närmaste dagarna, säger Heiskanen.
Hästarna mår emellertid prima och Veijo Heiskanen låter väldigt nöjd med vindsnabbe amerikanen Southwind Mozart (V75-6). Fyraåringen kom från USA i vintras och har imponerat i två raka segrar för sin nya tränare.
– Jag har varit väldigt nöjd med honom i båda starterna. Han har varit jätte-, jätteduktig, berömmer Heiskanen.
Senast visade Southwind Mozart kusliga fartresurser när han svepte till ledningen från andra par utvändigt på den sista bortre långsidan.
– Varken jag eller någon annan har nog åkt så fort som jag åkte då. Han är kvick i benen. I träningen har han inte utmärkt sig så mycket men i loppen har han verkligen utmärkt sig.
Den här gången väntar riktigt tufft motstånd för Southwind Mozart. Han går ut i dagens sportsliga höjdpunkt Ina Scots Ära med 300 000 kronor till vinnaren och i startlistan finns bland andra Poet Broline, som senast vann Konungens Pokal, och årsdebuterande kriterievinnaren Readly Express.
– Man vet aldrig om någon kommer att vara bättre än honom men jag tror att han kommer att gå bra i alla fall. Allt ser bra ut. Hästen har bra läge och har tränat precis normalt.

”Jättebra form”
Den i Veijo Heiskanens V75-trio som spelarna tror mest på är Fridericus (V75-2). Hästen har lottats till bakspår i sina tre senaste starter och senast spurtade han in som trea utan att vara helt på topp.
– Jag var inte besviken men vecka-vecka var kanske lite täta starter. Han gick okej men inte som bäst. Nu har han fått ta igen sig i två veckor så nu kan vi inte skylla på det, säger Heiskanen.
Den här gången hade dessutom Fridericus tur med startspåret när han drog bricka fem bakom startbilen.
– Han har jättebra form. Han var lite knölig och så under vintern men nu är han så fin som han kan bli. Läget är bra, han är startsnabb och jag tycker att det ska vara bra chans.

Skrällbud i V75-1
Förhoppningsvis kan han själv köra sina hästar men om andra kuskar måste anlitas ska det inte innebära några problem enligt Veijo Heiskanen, som även har Othello Face till start i V75-1.
– Formen är jättebra men det är en lite komplicerad häst. Om han får rätt resa tycker jag i alla fall att han ska kunna vara bland de tre.
Det är jackpot på V75-spelet och sjurättpotten uppgår till 40 miljoner kronor. Räkna med att Veijo Heiskanens hästar vill ha ett ord med i laget när de pengarna ska fördelas.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.