Veijo: ”Läget är inte jättebra med hästen”

172

Southwind Mozart ströks som förmodad favorit på V86 för över en månad sedan.

Nu tvingas hästen till operation.

– Läget är inte jättebra med hästen, säger Veijo Heiskanen till Travronden.

17 maj skulle Veijo Heiskanens femårige miljonhäst Southwind Mozart gjort årsdebut – efter tio månaders långt tävlingsuppehåll.

Som förmodad favorit vid V86-tävlingarna på Jägersro tvingades dock Heiskanen kasta in handduken för hästen, som sprungit in över 2,5 miljoner kronor hittills.

– Det är inget vidare med hästen, han har trampat sig och kommer att strykas. Det är inte så illa och jag trodde att det skulle rätta till sig, för det är inget märkvärdigt sår, men det går inte att starta, sa Veijo Heiskanen till Trav365 då och hade förhoppningar om att hästen snart ändå skulle kunna ta sig ut på tävlingsbanan.

Problem med ett bakben

Nu kommer nästa bakslag. Hästen tvingas till operation efter problem med ett bakben. Det rapporterar facktidningen Travronden.

– Läget är inte jättebra med hästen. Han har en liten operation framför sig om två veckor. Man måste nästan vara veterinär för att kunna förklara vad de ska göra, men han har problem med ett bakben, säger Veijo Heiskanen till tidningen.

Enligt Veijo Heiskanen rör det sig inte om samma skada som tvingade honom att stryka Southwind Mozart i maj och hur länge hästen blir borta är oklart.

Southwind Mozart gjorde sin senaste start i finalen av Sprintermästaren 7 juli i fjol och slutade oplacerad.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet