Vem ska bli framröstad till årets häst 2017?

194

årets häst 2017

Hästgalan i Stockholm hålls sista fredagen i februari. Solvallatränaren Roger Walmanns D’One fick pris som Årets Sto 2015 på Hästgalan i Stockholm i februari 2016. Foto: Thomas Blomqvist

Nuncio, Delicious U.S. och Maharajah.
Där har ni trion som blivit Årets Häst i Sverige de senaste åren.
Omröstningen för 2017 startar i slutet av nästa vecka och nationella Hästgalan hålls sista fredagen i februari.

Travsportens stora branschfest Hästgalan har i år flyttats fram några veckor och arrangeras i år fredagen 23 februari i Stockholm, ett par veckor senare än normalt.
I många år har galan suttit ihop med årets första V75-finaler då loppet V75-Champions avgjorts med kuskarna i topp i travets elitserie.
I år testar man ett nytt grepp. Två veckor efter finaldagen körs V75-Champions som en kuskmatch under en separat dag på Solvalla. En kuskmatch där de segerrikaste kuskarna i V75 gör upp i sex V75-lopp och lärlingarna i ett.
Kvällen innan samlas branschen för Hästgalan på Stockholm Waterfront Congress Center.
– Vi tyckte att det var lämpligt att galan låg i samband med den nya dagen på Solvalla och flyttar fram alltsammans i år. Jag förstår att folk börjar fundera lite på omröstningen till Årets Häst och så vidare men snart är vi där i alla fall, säger Elisabeth Normelli. ATG:s projektledare för Hästgalan.

Kandidaterna i tv
I slutet av nästa vecka avslöjas vilka två och fyrbenta som har chans på titlar i sporten för säsongen 2017. Då släpps kandidaterna till Årets tränare, Årets kallblod, Årets treåring med flera.
– Allt avslöjas i tv-sändningar 19, 20 och 21 januari. Då släpps alla namn. Det är först då vi som arrangörer kan börja skicka ut alla inbjudningar till festen också. Allt måste ske i samband med att kandidaterna blir offentliga, annars vore det ju ingen överraskning, säger projektledare Elisabeth Normelli.
Det finaste priset är det till Årets Häst. Stefan Melanders Nuncio fick priset i fjol. Vilka de fyra röstbara hästarna blir i år hemlighålls ytterligare några dagar.

”Varit tuffa möten”
Det är Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK) som nominerar och utser vinnarna i alla kategorier. När det kommer till Årets Häst får svenska folket vara med och rösta.
Jerry Nilsson, sportjournalist på Blekingesport, är hästsportjournalistermas ordförande.
– Våra medlemmar får nominera i respektive kategori och sedan är vi nio i styrelsen som plockar ut de slutliga fyra som det ska stå mellan. Det har varit tuffa möten, men till slut har vi landat. Det är femte året jag är med som ordförande och nu handlade det om de svåraste valen hittills. Det är helt enkelt så att det är så många som är bra just nu, både två- och fyrbenta, säger SHK:s Jerry Nilsson.

Hästarna som röstats fram till ”årets” de senaste tio åren
2016 Nuncio
2015 Delicious U.S.
2014 Maharajah
2013 Nahar
2012 Sebastian K.
2011 Brioni
2010 Iceland
2009 Torvald Palema
2008 Commander Crowe
2007 Commander Crowe
2006 Going Kronos

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.