Vem vill ha Ivar Sånna utvändigt på Onsdag?

15

image-23

Det är återigen dags för femåringseliten att göra upp på Solvalla. Jubileumspokalen är ett av Sveriges mest prestigefyllda lopp och i år hoppas Jan Hellstedt att det är hans år.
– Vi har laddat för det här hela säsongen. Min häst kan vinna loppet, säger tränaren.

När Kanal 75 når Jan Hellstedt är det några timmar sedan startlistorna till Jubileumspokalen blev offentliga.
Ivar Sånna startar från spår tre bakom bilen.
– Det är tacksamt. Då har vi möjlighet att vara med i den främre träffen direkt från start. Antagligen är det väl Nimbus C.D. och Tumble Dust som gör upp om ledningen och den förstnämnde är väl favorit att ta spets, säger Jan Hellstedt.
Hela säsongen har kretsen kring Ivar Sånna haft ett mål i sikte – Jubileumspokalen. Men att ta sig dit var lättare sagt än gjort.
– Ja, det var ju inte långt ifrån att vi fick sitta på sidan och titta på i stället. Ivar Sånna hade inte särskilt många startpoäng så vi startade honom i ett kvalificeringslopp på Solvalla förra veckan.
Det gjorde man rätt i. Ivar Sånna vann trots spår åtta bakom bilen och gick i mål på fina 1.11,4 över 2 140 meter.
– Ett härligt formbesked. Det var verkligen skönt att se. Formen är allt mer på kommande och nu har Ivar Sånna fått sådär fem-sex lopp i kroppen.
Vad har du för kommentar när du tittar på loppets startfält?
– Att det innehåller mycket kvalitet. Det är fina hästar emot, men jag har en väldigt bra häst. Ivar Sånna tog förra loppet väldigt bra och med ett bra löpningsförlopp tror jag att han kan vinna.
Hur tänker du dig loppet för er del?
– En resa som tvåa eller trea utvändigt hade varit optimalt. Men går det för sakta där framme ser jag gärna att min häst avancerar och lägger press. Ingen ska få fuska bort loppet. Vi har laddat hela säsongen och kommer till Solvalla för att vinna.
Nimbus C.D. är, som Jan Hellstedt säger, absolut en av spetskandidaterna. Den senaste tidens insatser har varit imponerande. Men det är ingenting som skrämmer Mantorptränaren.
– Jag är inte ett dugg orolig. Nimbus C.D. är en fantastiskt fin häst, men han har egentligen bara fuskat bort loppen från ledningen. Det är skillnad på att få sitta där framme och själv bestämma tempot eller att bli manglad av hästen utvändigt. Ivar Sånna kan ta ner de flesta från ”dödens”. Ingen vill ha Ivar Sånna utvändigt om sig.
Utrustningsmässigt?
– Det blir optimal balans. Alltså skor fram. Ivar Sånna är en häst som inte blir vassare utan skor utan han blir bara rulligare. Skor fram och barfota bak är optimalt.
Segerförhoppningar?
– Goda. Vi har satsat på detta och ska göra allt för att vinna Jubileumspokalen 2015. Han är en kandidat och han kan göra det.
Du har även M.T.Fortune Winner (V75-1) till start. Vad kan du berätta?
– Att hästen tränat ruggigt bra och att han absolut måste med på kupongen. Barfota runt om och jag tycker att uppgiften är jätteintressant.

Startlista
Jubileumspokalen
2 140 meter autostart
1. Nimbus C.D. – Örjan Kihlström
2. Papagayo E. – Erik Adielsson
3. Ivar Sånna – Thomas Uhrberg
4. Tumble Dust – Björn Goop
5. Rod Stewart – Christoffer Eriksson
6. Ready For More – Ulf Ohlsson
7. Sauveur – Åke Lindblom
8. Cool Keeper – Leif Witasp
9. Calvin Borel – Conrad Lugauer
10. Ringostarr Treb – Wilhelm Paal
11. Creatine – Johnny Takter
12. Takethem – Steen Juul
Förstapris: 1 000 000 kronor

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.