”Vi hoppas Nuncio reser sig på nio …”

38

Häng inte med huvudet, det var bara ett travlopp.

Och nu kommer garanterat Bold Eagle, glad som en hundvalp.

Vi jobbar på att Nuncio är som Rocky och reser sig på nio.

Sen har vi ju världens snabbaste ponny på tisdag.

Även om Nuncio förlorade igen och hans elitloppsaktie störtdök är det möjligen inte helt kört. Kan han gå framåt med loppet i kroppen? Var det så Melander resonerade? Eller vill han vara med i guldfinalen i Gävle nästa lördag, veckan före Elitloppet och försöka få till

honom? En sista desperat test?

Hur det än blir är det förstås panikartat. Vi pratar om halmstrån, inte mer. Att inte kunna förbereda en häst som man vill inför ett så hårt lopp med två heat samma dag, att inte se en positiv trend, är ingen bra grej. Redan nu är tyvärr duellen mot Bold Eagle inte den tvekamp vi tänkt oss.

Och Propulsion småsvek i Finlandia Ajo. Som tur är startar Delicious U.S. på tisdag och kan ge oss lite tröst och framtidstro, en napp i alla fall.

Låter jag deppig så stämmer det inte. Det är bara trav och på något sätt är det befriande att vi inte tjatar om jänkarvagnar, huvudlag, skor och kuskar – som ju annars är det enda som ventileras.

Hästarna är stjärnorna och jag hoppas fortfarande på Nuncio.

Hedershäst av guds nåde

V75-1: Final i Drottning Silvias Pokal och det var målfoto på att jag spikade Cash Crowe. Jag tror att hon är betydligt bättre än de andra men spår tolv är snudd på omöjligt uppdrag.

Om de kör i täten och det klaffar det minsta är hon klar. Då blåser det bara till.

V75-2: Donato E. är en hedershäst av guds nåde, en sån borde alla ha hemma. Om han kommer till ledningen kan det vara pott. Gambino Degato är i knallform och från rygg ledaren via open stretch är det alltid chans. Aron Palema är bäst men har sämsta spåret Han kanske också bara ska skramla ihop till en finalplats på Solvalla?

V75-3: Från spets är det jättechans för en kanon som Bravo Navarone. Vill ändå ha med Sorbet (läcker comeback), Västerbo Hard Cash, (utan bakskor nu) och Zenit Brick som gick i 190 när han hoppade 200 kvar på V75 senast.

Såg ut som miljard senast

V75-4: Gillar Cexter Bob och det gör tränare Marcus Lindgren också. Oprovocerad ler han brett och hyllar hästen, gång på gång. Som sagt, jag förstår honom. Perfect Kings superspurt näst senast sitter också etsad på näthinnan.

V75-5: Jaha, någon av de här ska ut i Elitloppet sen? Åååååkej. Hur som helst, Quick Fix borde vinna, även om han är bäst i front. Han har två vassa ryggar i starten och var ruskigt fin senast, bara flög undan.

V75-6: Springfield är lördagens bästa spik. Han leder runt om. Nu slipper han Deimos Racing och Dominion Beach …

V75-7: … för de killarna startar här, i Kungapokalen med 976 800 kronor till vinnaren. Båda kan vinna och Dominion Beach blir möjligen helgens utrustningsvrål. För ni vet väl att det är vagnarna som springer, och skygglapparna och kanske kusken? Hur det än blir är loppet extremt öppet och riktigt bra. Monark Newmen flög fram till vinst senast. Nu kan det bli rygg ledaren och lucka 180 kvar. Men nu är det inte så lätt i praktiken, alla vill väl dit?

Helgens tips

1. 9 Quick Fix (Åby, V75-5)

Rysligt bra senast. Bäst i spets. vinner ändå.

2. 12 Cash Crowe (Åby, V75-1)

Oerhört imponerade fyra-åring. Kan bara stenklar.

3. 1 Monark Newmen (Åby, V75-7)

Drömspår. Siktar på rygg ledaren och skrällvinst.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 12–1–6–5–9 (res 4–3)

V75-2: 7–12–1 (res 11–8)

V75-3: 6–2–11–4 (res 9–3)

V75-4: 3–12 (res 6–2)

V75-5: 9 Quick Fix (res 7–1)

V75-6: 1 Springfield (res 3–8)

V75-7: 4–7–3–2–1–12–10–11 (res 6–9)

960 rader/480 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet