Vikens High Yield fortsatt obesegrad på Vincennes

96

vikens high yield fortsatt obesegrad på vincennes

Vikens High Yield gör succé på fransk mark.
På söndagen tog Robert Berghs sjuåring andra raka segern på Vincennes.

Om debutsegern för två veckor sedan innehöll en hel del tur med målgalopp för stallkamraten Pinto Bob och en stenhård slutstrid så blev söndagens triumf i Prix de Briare desto enklare. Detta sedan körande Eric Raffin hittat fritt spår invändigt om ledande favoriten Ingo och enkelt speedat förbi över upploppet.
Segern var värd drygt 200 000 kronor och innebär att Vikens High Yield sprungit in i lika mycket pengar på två starter i Paris som på årets övriga 13 starter på svensk mark.
Christoffer Erikssons Ingo höll duktigt som tvåa medan Pinto Bob slutade fyra.

Tredjepris för Rotate
Svenskbekantingarna tog för sig även i Prix le Parisienne.
Rotate kördes offensivt till ledningen i debuten på Vincennes, men stumnade över upploppet och fick släppa förbi sig Aura S.L. och framförallt Usain Töll – som flög förbi hela fältet över upploppet.
Hästen som tog ledningen av Hail Mary i Svenskt Travderby i fjol och segrade på en 1.09-tid under elitloppshelgen i år tränas numera av danskitalienaren Erik Bondo. Debuten på Vincennes var onekligen mersmakande och talar för att femåringen kan ha mycket att hämta i Paris i vinter.
Apropå Bondo har han även fått ta över träningen av elitloppsvinnaren Cokstile. Målet är inställt på start i Prix d’Amerique och sett till hur lågt tränaren låg på förhand måste insatsen som fyra från tillägg i Prix Jean Dumouch ses som positiv. Vann gjorde Jean-Michel Bazires segervane Elie de Beaufour från startdistansen 2850 meter.

Första förlusten för Izoard Vedaquais
Dagens huvudlopp var treåringskriteriet där Philippe Allaires i tolv starter obesegrade Izoard Vedaquais stod inför sitt verkliga elddop.
Körande Eric Raffin valde ett offensivt upplägg, men favoriten fick slita hårt för att nå ledningen via 1.12,2 första 1 700 meterna.
Det såg ändå ut att hålla hela vägen då Jean-Michel Bazire lossade slutspeeden på stoet Idylle Speed, som hann förbi i allra sista stegen.
Tränar gör Francois Pierre Bossuet som firat stora framgångar på ett litet material de senaste veckorna och nu kunde räkna in karriärens största seger.
Segertiden 1.12,2/2 700 meter var en putsning av Timokos löpningsrekord med fyra tiondelar och för övrigt fjärde gången på fem år som ett sto tog hem loppet.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.