Vinner Pastor Nybrink V75 på PdA-Söndagen?

56

pastor nybrink

Kaj Widell tror att Pastor Nybrink är den största talang han har kört någon gång. På söndag ska duon försöka vinna i V75 på Solvalla.Foto av MICKE GUSTAFSSON

Han är döpt efter tv-profilen och spelexperten Micke Nybrink.
På söndag ska Pastor Nybrink försöka vinna på V75.
– Jag tror att det är den största talang jag har kört någon gång, säger Kaj Widell.

Pastor Nybrink blev omskriven redan som fölunge när han döptes efter trav-tv:s spelexpert Micke Nybrink. Nu har den treårige valacken gjort tre starter och senast kom första segern. Via en rejäl avslutning spurtade Pastor Nybrink till en skrällvinst och helt klart har hästen började lovande på tävlingsbanan. Han tränas av Håkan Berger och har körts varje gång av Kaj Widell. Kusken är också mycket imponerad av Pastor Nybrink och tar till stora lovord.
– Jag gillar honom skarpt. Fan vet om det inte är den största talang jag har kört någon gång. Och jag har hållit på länge och kört många bra unghästar. Jag tror faktiskt att han är den bästa, säger Kaj Widell.
Han tillägger snabbt:
– Sedan hur bra hästen blir är svårt att svara på och det är lång väg att vandra. Men så här långt känns det helt klart som något alldeles extra. Han har både utstrålning och en väldigt vägvinnande aktion. Han lägger mycket mark under sig och man tycker inte att det går så fort som det gör, samtidigt som de andra står stilla.
– I första starten körde jag lite försiktigt och jag visste inte hur mycket jobbad hästen var. Men han avslutade jättefort i debuten. Sedan gick han bra efter galopp i andra starten men jag hatar att bottna tvååringar och därför körde jag lite försiktigt i början senast när han vann. Han växlade ner de andra hur lätt som helst till slut.

”Är en av de som kan vinna”
I söndagens V75-omgång på Solvalla startar Pastor Nybrink i den tredje avdelningen. Senast när han vann så gav han 17 gånger pengarna och i nuläget är hästen inte speciellt hårt betrodd. Men om man ska tro kusken Kaj Widell så blir han att räkna med.
– Jag känner mig absolut inte golvad. Spåret är ju dåligt men det är bara åtta hästar med i fältet. Om det stämmer med loppet så är han en av de som kan vinna. Men jag vill inte tokköra med honom för det är en häst som har framtiden för sig.
– Jag pratade med Håkan Berger för en vecka sedan och han sa att hästen hade tränat bra. De gick igenom honom hos veterinären efter förra starten och det var bara någon bagatell som de behövde åtgärda.

Tycker du lika mycket om hästen som hans namne Micke Nybrink?
– Ha, ha, jag har känt Micke väldigt länge och jag gillar stilen att han vågar blåsa upp sig lite. Men ibland går det lite till överdrift. Han ska faktiskt få sig en passning om hästen vinner på söndag. Men vad det är säger jag inte, ni får lyssna i vinnarcirkeln efter loppet, säger Kaj Widell och skrattar.
Widell tillägger också:
– Jag vill säga att jag absolut inte har något emot Micke. Vi ser saker ur olika håll, han ser som spelare och jag som hästmänniska.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.