Eftersnack V75 Bersåker 30 januari

32

v75bergsaker

Han är nio år fyllda.
Under lördagen tog han livets första gulddivisionsseger.
On Hold var svaret i högsta klassen på Bergsåker.

Han har hunnit bli nio år, On Hold. Berne Gustafssons travare har haft en del bekymmer under karriären, men på senare år har han utvecklats mycket. Under lördagen, i livets 54:e start tog han sin första seger i gulddivisionen. Detta efter att ha tagit hand om ledningen kort efter start tillsammans med körande Magnus Jakobsson. Efteråt var det en tagen tränare som intervjuades.
– Mina känslor för den här hästen går inte att beskriva. Det här är enormt stort. Hästen gör det otroligt bra och han ligger mig mycket varmt om hjärtat. Loppet kändes avgjort när vi väl fick ta över ledningen och det var skönt att det räckte hela vägen, sade en minst sagt rörd Berne Gustafsson.

Totalt tre spetssegrar
Bergsåkers bana var det många som var frågande till inför dagens tävlingar. När V75-tävlingarna väl kom i gång, om en försenade på grund av tekniska problem hos ATG, var banan av god klass. Två hästar som såg ut att trivas på underlaget var spetsvinnarna Digital Archive och Linslusen A.U. Den förstnämnde gav Robert Bergh en seger på forna hemmabanan.
– Hästen har verkligen fin form för dagen. Det kändes bra när vi kom till ledningen och segermarginalen blev säker, sade Bergh.
Lika säkert blev det inte för Svante Båths Linslusen A.U. Även om det såg väldigt bra ut 200 kvar så blev det ruskigt hårt i mål då Premier Kronos spurtade ursinnigt längst ut i banan. Ulf Ohlsson noterade det sent med Linslusen A.U, men sjuåringen svarade på kuskens maningar.
– Det kändes som att jag hade en häst med gott om krafter kvar när vi kom in på upploppet, men sedan kom den andra hästen långt ut i banan. Det var bra av hästen att hålla undan, sade Ohlsson.

Första tränarsegern på V75
Martin P Djuse har inlett tränarkarriären på väldigt bra sätt. I fjol tjänade hans hästar över en miljon kronor och vann 20 lopp. 2016 har inte börjat sämre och nu kom också första V75-segern. Tillsammans med Wariner fick Djuse perfekt resa i andra utvändigt och även om favoriten Windy Ways avslutade starkt var segern aldrig i någon fara.
– Det kändes inte som att jag kunde lägga loppet när vi svängde in mot upploppet. Hästen är jättebra för dagen och det här var väldigt stort. Nu hoppas jag att det har lossnat på V75, sade Djuse glatt.
En annan yngling som vann under lördagen var Oskar J Andersson. Med sin arbetsgivare Jörgen Westholms Withma blev det snudd på en promenadseger. När Oskar J Andersson väl gav hästen anfallsorder gick hon betydligt mycket fortare än sina konkurrenter och hon vann med alla extraväxlar sparade.
– Det löste sig bra och över upploppet bara satt jag och myste. Det har gått väldigt bra på V75 och jag är tacksam för alla chanser jag får, sade 23-åringen.

I övrigt…
…slog Myr Faksen storfavoriten Tekno Odin. Efter en perfekt resa lyckades Krister Söderholm sätta dit den av Tone Petersen tränade sjuåringen. Han inledde sin karriär väldigt lovande, men hade något mellanår innan han i fjol kom igång igen. 14 segrar blev det 2015 och frågan är om det blir lika många 2016? Det fanns en del i lördagens prestation som skvallrade om det i alla fall…
…tog Claes Sjöström hem V75-5 genom sin särbo Hanna Olofssons Roger America. Hästen som kom till start med knallform växlade ner sina konkurrenter efter ett sisuladdat upplopp. Det var hästens fjärde seger på elva starter i Hanna Olofssons regi.
…betalade V75-raden ut 305 501 kronor för sju rätt, 1 403 kronor för sex rätt och 89 kronor för fem rätt. Nästa V75-omgång är redan i morgon söndag, då är det Solvalla som gäller.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.