Viola silas bort!

205

Undra hur Svenska Akademins möten går till egentligen. Hur ser processen ut när man värker fram en nobelpristagare. Har de själva läst böckerna tror ni eller sitter de på en bunt recensioner som de sedan använder sig av vid gallringen. Jag tänker på att han skrivit jättemånga böcker men bara tre finns på Svenska. Frågan blir ju då genast relevant. Har de verkligen läst alla hans böcker, och i så fall på originalspråk så de verkligen fått fram essensen i språket? Jag menar att en motivering enligt följande ”med hallucinatorisk skärpa förenar saga, historia och samtid” ändå kräver att man har smakat på böckernas innehåll med samtliga sinnen. Och det kan ju vara svårt om man inte läser dem på originalspråk för då kommer ju en översättares nyanser att blandas upp med den ursprungliga texten. Och när det bara finns tre på svenska kan man ju tänka sig ytterligare ett steg då många böcker är översatta till franska. Det är ju ett språk som det är mera troligt att Svenska Akademin kan och att de då läst böckerna på franska. Alltså är texten skriven på kinesiska, översatt till franska (av kommunistpartiet kanske…) och sedan filtrerad vid läsning av en person som inte ens har franska som modersmål.

Jag vill bara säga att det måste vara krångligt det där för när jag läste motiveringen ”med hallucinatorisk skärpa förenar saga, historia och samtid” trodde jag att det var Sven Hassel som fått priset för sin krigspornografi från andra världskriget.

Det är förresten kul att nobelpristagaren i litteratur heter ungefär som ett kallblod. Mo(e) Jan är ju i och för sig inte hans riktiga namn men ändå. Okej det stavas med Y och inte J och saknar ett e. Men ganska nära. Ungefär lika nära som jag har varit en av hans böcker.

När man skall försöka värka fram en segrare i Sto-SM är det första jag frapperas över att Viola Silas är streckad på över 60%. Motiveringen till det måste sannerligen vara hallucinatorisk. Ärligt talat gott folk. Hästen har ju inte rosat marknaden direkt i år. Absolut överstreckad. Där med inte sagt att den är chanslös. I grund och botten har vi ju att göra med en kompetent kuse som för dagen dock stoltserar med lite mera tvivelaktigheter än konkreta streckmotiverande prestationer. Jag tror mera på Simb Ruby som med lite finess kan spurta ner detta gäng. Vill han en Svanenhäst också och väljer Braås Palema på sin jämnhet. Viola silas bort!

DD2 är ju aslätt. Spik på Perfect Toll, eller? Nja, jag vill ha med Sune Palema också. Och en tokskräll som kan ge dubbeln ordentligt värde. 5 Organic Value står väl lite hårt inne men har visat fina tag de sista loppen. En trevlig skräll i silverdivisionen.

Igår satte jag en rak 4-9 och det känns som spelfomen är i antågande. Det är med höga förväntningar följande lämnas in.

3,8

3,5,6

Nicklas Svalmark

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Elitlärlingarnas sista SM
Nästa artikelV75 Åby 13 Oktober 2012

1 KOMMENTAR

  1. Nobelpriset i litteratur 2013, Nicklas Svalmark med boken ”Nicklas Svalmarks samlade historia/er”

    Heja Nicklas!!!!

    Ps. Jag tar rygg direkt! Min spelform gjorde ett skutt och dök direkt till botten, så jag tar all hjälp jag kan få… Ds.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.