Virtuell racing

42

dd-tips dd-blogg

Häromdagen hade virtuell racing premiär och för mig har hela grejen låtit som ett stort skämt. Har precis sett ett lopp med virtuella travhästar för första gången och dessutom testat att spela i ett lopp. Min åsikt om det har definitivt inte ändrats utan snarare förstärkts och för mig är det rent löjeväckande och ett hån mot den underbara travsporten. Det är ett rent slumpspel och har egentligen ingenting med travet att göra förutom att man animerat en travbana och ett antal ekipage. Även animeringen är ju ett skämt. Jag har lirat en hel del spel genom åren och sett grafiken och AI (artificiell intelligens) utvecklas sedan början av 90-talet och jag gissar att det finns några som läser här som minns spel ännu längre tillbaka och vet vad jag menar. Den virtuella racingen ser ut som något spel som släpptes för 15 år sedan. Kolla proportionen mellan kusken och sulkyn, använder han/hon en pall för att komma upp? Jag funderar på om de som utvecklat virtuell racing sett några travlopp? Och referaten ska vi ju inte tala om, totalt utan känsla. Det kanske är en viss tanke bakom det men jag är absolut inte en av de som går igång på detta. Jag ser det som en förolämpning mot travsporten och den enda fördelen är ju att överskottet går tillbaka till sporten. Jag kommer aldrig rekommendera någon att testa spel på virtuella hästar. Spel på trav handlar till stor del om kunskap även om man givetvis måste ha en portion med tur också men VR är ENBART tur och då kan jag lika gärna gå och köpa en skraplöth, förlåt jag menar en skraplott.

Det är några veckor sedan mitt senaste inlägg och min tanke var att ta en liten paus men då jag kom på att jag inte skrivit något om det så passar jag på att göra det här då jag även kände att det absolut var på sin plats att ventilera mina åsikter vad gäller VR. Tanken är att göra ett uppehåll på några veckor och ladda om bloggbatterierna lite och kanske även hitta spelformen igen. Men givetvis kan jag inte göra ett inlägg utan lite speltips också 🙂 Håll till godo nedan.

Mycket fin klass på Axevalla lopp ikväll med Breeders Crown-uttagningar. De sex främsta är direktkvalificerade till semifinalen på Solvalla om en dryg 1½ vecka. Finalerna körs på Eskilstuna två veckor efter det. Ikväll får vi bl.a. se både Kriterie- och Oaksvinnarna Readly Express och Spoil Me. I V64-2 har jag en kuse man inte får missa om man lirar, 6 Enrico di Quattro. Ser inte ut att bli så värst hårt betrodd men han kan definitivt vara med och göra upp om det.
Jag kommer gardera 11 Readly Express i DD-1. 2 Pythagoras Face har ett bättre läge och sitter lite på leken. Även 5 MT Kingofthehill ska med, pappa i sulkyn denna gången!
DD-2 tror jag 1 Evelina Palema leder runt om. Hon kan öppna kvickt och känslan säger att ingen är så värst intresserad av att sätta upp ett tufft tempo i dödens. Spik!

DD-1: 2,5,11
DD-2: 1 Evelina Palema
Min raka DD: 2-1
Dagens Bubblare: 5-1

Vi drar onsdagens dubbel också. DD-1 tror jag 1 Jarl Af Solnäs även om PU är lite osäker på formen. Men från spets bör han ändå bli svårslagen. Spik!
5 Star Advisor Joli bör ha en bra chans att kuta hem DD-2 men jag vill ha med två motbud: 3 Tambur och 9 Finish Future. Tambur har en vass avslutning med rätt lopp och Finish Future har lopp i kroppen och ett spännande smygläge.

DD-1: 1 Jarl Af Solnäs
DD-2: 3,5,9
Min raka DD: 1-5
Dagens Bubblare: 1-3,9

 

På torsdag ska jag till Åby och sela ut två! hästar som vikarierande hästskötare. AHHHH :O hur ska det gå!? Nädå, skämt åsido. Det löser jag med lite assistans av eminenta kollegor (utan dom hade det troligtvis varit en pöl av svett under mig ;)). Faktiskt lite skoj då båda hästarna ska ut i varsitt dubbellopp, passar ju bra när DD-bloggens skribent ska sela ut 😀 8 Chosen One i DD-1 och 15 Paparazzi M i DD-2. Inga vidare lägen så en rak dubbel blir nog tuff att sätta där. De har dock tränat bra och Paparazzi M körde jag sista jobbet med igår. Pigg och fin, en kille som verkligen gillar att träna.
Dessvärre ganska ruttna lägen för alla JU hästar på torsdag. Men jag vet också att alla tränat bra och klaffar det på vägen är ingen av dom chanslösa. Personligen tror jag att 10 Man In The Mirror i lopp 5 är bästa chansen men det är min högst personliga åsikt. Han har en duktig kusk bakom sig i amatörloppet. Hanna Lähdekorpi förivrar sig sällan och med fina 22 i segerprocent är hon bäst i fältet. Men bakspår på Åby är ju alltid bakspår så det gäller att det klaffar lite på vägen. Kan bli ett bra odds!
Vill även nämna 10 Casa Roma i lopp 10 som man varit nöjda med ett bra tag nu men tyvärr har hon inte riktigt fått till det. Satt bredvid skötaren när hon körde sista jobbet och hon var påtagligt nöjd. Inte så tokig häst och sköter hon sig nu så blir det intressant att se hur långt det räcker.

På återseende här i bloggen inom en inte alltför avlägsen framtid.

Lycka till!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.