Volstead är laddad inför V75!

30

Volstead v75 umåker

En kulltopp i fjol.
Knappt slagen i comebacken.
Nu laddas Stefan Melanders stjärna Volstead för säsongens första seger.
– Han känns mer laddad än på väldigt länge, säger skötaren Magdalena Eriksson.

Vi besöker honom i hagen tre dagar före V75-tävlingarna på Umåker. Volstead ger ett nyfiket intryck när han smyger fram för att tugga i sig de morötter vi har att bjuda på. Bredvid står en annan häst som vi inte kan låta bli att titta lite närmare på – världsstjärnan Nuncio, mångas favorit att vinna Elitloppet.
Men Volstead är inte så tokig han heller. Förra året, som fyraåring, sprang han in över två miljoner kronor. Bland meriterna märks den imponerande segern i anrika Kungapokalen trots tung löpning. Andraplatsen bakom tidigare nämnda stallkamraten Nuncio i Sprintermästaren på Halmstad gick inte heller av för hackor.
– Han var helt fantastisk den dagen. Att gå i dödens i det tempot och ändå vara knappt slagen. Helt otroligt, säger Magdalena Eriksson.
Volstead startade på ända fram till slutet av november, innan det var dags att ladda för en ny säsong.
– Egentligen borde vi kanske ha avrundat säsongen tidigare. Han kändes lite mätt i de sista starterna och var inte på topp, men det är också lätt att vara efterklok.
I comebacken på Mantorp blev det knapp förlust från ledningen mot en av lördagens moståndare, Daniel Redéns Daley Lovin.
– Han såg inte den utvändiga hästen och hann inte kontra, men vi var jättenöjda med insatsen.
Lördagens uppgift blir Berth Johanssons Memorial, ett femåringslopp med 200 000 i förstapris. Volstead har lottats till spår 3 bakom bilen.
– Han är startsnabb och härifrån hoppas vi på ledning. Medeldistans passar bra och segerchansen bör vara god.
Var tror du att han står formmässigt?
– Det var länge sedan han kändes så här laddad i alla fall. Exakt var han står formmässigt är så klart svårt att säga, men normalt sett ska han ha gått framåt med det förra loppet i kroppen.
Känner du någon form av oro inför den här starten?
– Det skulle väl i så fall vara att han ibland kan bli för pigg när han går i ledning, men det ska inte vara någon större fara.
Hur blir det balansmässigt?
– Som det ser ut nu blir det barfota fram som senast.

”Den här gången kan det bli barfota”
Stefan Melander och sambon Catarina Lundström har ytterligare två hästar till start inom V75-spelet. Femårige Al Dente går ut i samma lopp som Volstead och har lottats till ett passande innerspår.
– Läget är perfekt då vi gärna ser att han får gå i ryggar så här i inledningen av säsongen. I comebacken senast gick han med skor när han slutade fyra, den här gången kan det bli barfota runt om vilket känns intressant. Kapacitetsmässigt räcker han långt och han kan vara en spännande outsider här, säger Magdalena Eriksson.
I V75-5 har man också Panoramic till start.
– Han har gått bra på slutet och är gynnad av den långa distansen. Spår 5 behöver inte vara fel eftersom han inte är speciellt snabb ut. Propulsion blir inte lätt att slå, men allt kan hända i trav och vid gardering tycker jag att man ska ha med vår häst.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.