Wangle: ”Det var en imponerande seger”

35

Dubbla segrar på V86 – med två överlägsna hästar.

Tränaren Ingemar Hultqvist stal showen i norr.

Bästa insatsen: Selmer I.H som imponerade stort.

Elitloppshelgen är över.

Vilken travfest vi fick.

Tillbaka till vardagen igen – och det är dags att påbörja en norrländsk turné.

Först ut: V86 på Bodentravet.

Där var det doldisen Ingemar Hultqvist som stal shown och tog en imponerande dubbelseger.

Först med Selmer I.H som stod för en minst sagt femstjärnig insats.

Sedan krossade Magnifik Brodde allt tillsammans med lånekusken Mika Fors.

I övrigt:

Hagentoy tog andra raka och det här är en supertalang om hästen fungerar fullt ut… Är det dags nu?

Ulf Ohlsson briljerade som vanligt i Norrland.

Kaj Widell fortsätter sin succésäsong.

Makethemark är tillbaka som en vinnare.

 

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången.

 

Selmer I.H: Det där var en ruskig insats av Ingemar Hultqvist-tränade hästen. Treåringen låg sist med 800 meter kvar till mål – men då sköljde han fältet och plockade in meter på meter på ledarduon. Mika Fors körde rejält hela upploppet ner och på mållinjen var det Selmer I.H som var först och hästen visade prov på både styrka, vinnarskalle och fartresurser som kommer ge många segrar framöver.

Makethemark: Efter galoppmissen i miljonfinalen på Åby så tog Makethemark snabb revansch. Såg ruskigt fin ut hela dagen och värmde bättre än någonsin. Ulf Ohlsson som körde sa att hästen kändes mycket bättre i dag och det var skönt att höra efter missen i Kungapokalen. Från ledningen var det spel mot ett mål, trots att Algott Zonett pressade hårt hela vägen. Ohlsson satt lugn i sulkyn hela vägen och gick i mål med gott om krafter sparade tillstampande med Makethemark.

Hagentoy: Är det äntligen proppen ur för den här talangfulla travaren? Hagentoy som visat enorma fartresurser men inte alls fått det att fungera fullt ut. Nu verkar det som att det verkligen har hänt nått och då är Hagentoy överlägsen. Efter en snygg insats i sulkyn av Uffe Ohlsson kunde han enkelt köra till ledningen och vinna överlägset. Håller tummarna för hästen är lika fräsch i V75-finalen på Bergsåker som han nu kvalade in till.

Tortuga / Kaj Widell: Äntligen! Snacka om att Tortuga var värd en seger och den kom efter en smart och snygg styrning av Kaj Widell som fortsätter att imponera. Trots en kanonposition efter starten så valde ”Kajan” att avancera fram till dödspositionen, ett udda val tyckte nog många. Men Kaj Widell litade på sin häst till 100 procent och mättade in Tortuga till seger.

Ulf Ohlsson: Var omöjlig på V86 och tog en trippelseger på Boden. Han gjorde det med snygga insatser i sulkyn som blev helt avgörande. Sveriges vinstrikaste kusk under 2016 fortsätter att imponera och segrarna duggar tätt. Roligt även att han fick snurr på både Beu Mec och Hagentoy.

Jon Sånna: Tog enkelt hand om ledningen och Janne Norberg körde efter klockan där framme i ledningen. Såg dunderfin ut men in i slutsvängen tog det bara stopp. Jon Sånna kollapsade helt och kastade in hadduken. Nej, tack. Det här var verkligen ett bottennapp med de rapporter som var kring hästen. Nått måste varit fel, eller?

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet