Wangle: ”Nu måste vi passa Timo Nurmos”

83

V86 på Solvalla inledde Elitloppsveckan.

Bästa prestationen: Antonio Trot som stod för omgångens prestation.

Det är läge att passa Timo Nurmos i helgen – räkna med att han kommer besöka vinnarcirkeln fler gånger…

Medans alla blickar är riktade mot Elitloppshelgen så smygstartade Solvalla travfesten med V86.

En omgång som blev relativt händelsefattig – men vissa ljusglimtar bjöds publiken på.

Den allra bästa kom direkt.

Antonio Trot var tillbaka på tävlingsbanan och stod för en fruktansvärt bra prestation.

Att Timo Nurmos kan träna hästar, det vet vi.

Men just den här veckan och den här helgen har han vässat extra. Tänk på det.

Sedan fick Island Life komma tillbaka som en segrare efter en snygg styrning av Peter G Norman.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången.

 

V86:s fem bästa och sämsta prestationer

Vem: Antonio Trot

Kommentar: Fruktansvärt bra insats av Timo Numos-trädade fyraåringen som gjorde comeback efter en kortare paus. Har inte alls fått till det i början av året, men över 2640 meter krossade hästen alla sina motståndare och knäckte storfavoriten Sobel Conway från dödens. Favoriten kommer drömma mardrömmar om Antonio Trot efter dennes massage under hela loppet. Det var klara plus och en mycket imponerande insats. Timo Nurmos har ställt i ordning rejält tills den här veckan. Kom ihåg det tills helgen.

Vem: Shestheone trot

Kommentar: Likt Antonio Trot visade Markus B Svedberg och Shestheone Trot en ruskig fin prestation. Fick dödspositionen och då trodde man knappast att vinnaren skulle kunna utmana, lägg därtill att klara favoriten fick ett perfekt lopp i ryggen. Men Markus B Svedberg gjorde en genial styrning i sulkyn och körde perfekt hela vägen och krossade ledaren samtidigt som hästen enkelt kunde hålla ifrån sig attackerna som kom bakifrån. Frän insats.

Vem: Twigs Caesar

Kommentar: Öppnade riktigt bra och tog enkelt ledningen för Björn Goop. Sedan var det en uppvisning av duon som vann överlägset trots den ovana distansen för Twigs Caesar. Det var ett rejält formbesked och hästen infriade favoritskapet utan problem. Den här kommer vinna fler lopp i år, var så säker.

Vem: Island Life

Kommentar: Stod för dagens snabbaste öppning på varvet och efter några mindre bra prestationer så var Island Life tillbaka på segerspåret igen. Det blev enkelt när Peter G Norman körde till och fick ta över ledningen på bottre långsidan. Sedan bjöd duon inte in några konkurrenter och det blev enkelt tillsut.

Vem: Vanilla Pod

Imponerade när hästen fick trava i tredjespår genom sista sväng och bara matade ner storfavoriten Global Revenue. Det var en riktigt bra insats som lovar mer och det hördes på Roger Walmann att det här är en väldigt talanfull travare.

Vem: Zolicia

Kommentar: Fick bestämma helt och hållet och testades barfota runt om. Fick varva på 1.16 men var slagen direkt in på upploppet. Det var verkligen en blek insats och något måste varit fel på hästen, för det där var inte godkänt.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet