”Bold Eagle är sårbar…”

83

Stefan ”Tarzan” Melander vet inte var han har superhästen Nuncio formmässigt inför Elitloppet på söndag.

Trots det tror han inte att storfavoriten, franske Bold Eagle, är oslagbar.

– Han är sårbar, säger Melander till Trav365.

Svenske storstjärnan Nuncio kommer till start i Elitloppet på söndag med tre sämre insatser på rad och svårbedömd form.

Efter ett jobb på gården i Enköping i söndags bestämde sig Stefan Melander, trots att uppladdningen långt ifrån varit fläckfri, att starta sin titelförsvarare i miljonloppet.

Jag hörde att det var ett riktigt toppjobb, hur fort körde du?

– Nja, det var lugnt. Han hade 53 i puls när vi kom in, så det gick inte så fort, jag ville mest känna att allt var okej, det har det varit hela tiden, och det var det då också, säger Stefan Melander till Trav365.

Hur känns Nuncio nu inför söndag?

– Han verkar fin, jag är faktiskt grymt nöjd med honom. För att vara Nuncio känns han jättebra. Bra harmoni på honom. Men var formen är? Det vet jag inte ens själv.

Vad säger du om de tre senaste starterna som lämnat en del övrigt att önska?

– Det finns en en viss mån av förklaring till alla de här starterna. Han hade ingen superform där på Solvalla och det blev även trafikproblem när On Track Piraten tvärstannade. Galoppen på Åby går inte att göra något åt, det är sånt som händer och senast gick det fort till slut och den som ledde loppet är ingen dålig häst. Nej, vi tar dom på utmattning på söndag.

”En speciell häst”

Hur ska ni slå Bold Eagle?

– Det är ett kraftigt minus att han har betäckt sedan i februari, sen han startade på riktigt senast, kan man säga, han har bara gjort ett lopp och det gav inget senast, det var så enkelt, nu är det en super trainer som har honom (Sébastien Guarato), det är verkligen så, men det kan ändå göra honom sårbar. Sen är det en helt annan bana, Solvalla är inte Vincennes och det är en helt annan körstil här. Sen är det två heat, jag vet att han klarar det, men det är en lite speciell häst ändå.

Kan Nuncio eller någon annan besegra honom?

– Är Nuncio på topp, något jag inte vet, då hade han gett honom en riktig match. Jag tror det, det är inte omöjligt, man måste tro på det man håller på med. Det är lika med Delicious också, men hur är hennes form? Hon har mest fått promenader i skogen, om man säger. Daniel Redén är skicklig och vet vad han gör, dock. Det finns några till som kan slå honom också. Jag tror att han är sårbar på 1 000-meters bana. Speciellt när han inte tävlat kontinuerligt, hade han gjort det så hade det blivit tuffare.

”Kraftigt på gång”

Stefan Melander har även med stallets Cruzado Dela Noche i Elitloppet.

– Jag tycker att han är kraftigt på gång, han har säkert bättre form än flera i Elitloppet. Han har gått tre ruggiga lopp i år. Uppvisningen på Solvalla näst senast var grym, och loppet han gör utvändigt om Nadal Broline i Copenhagen Cup…han är bra den där. En liten fin häst, säger ”Tarzan”.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet