Wangle: ”Som spelare blir man uppgiven…”

17

TRAV20 december 2017 22:52

Superjackpott på V86 – igen.

Men för fjärde veckan i rad blev det favoritparad.

Man blir rent ut sagt uppgiven som spelare.

Julpengarna skulle in.

Omgången var lågklassig och det var öppna lopp med favoriter från svåra lägen.

Nu skulle det bara bli hög utdelning på V86 – allt annat vore en skräll.

Men det blev ju total pannkaka – igen.

Favoriterna radade upp sig och vann lopp efter lopp. Tillslut orkade utdelningen upp i 7 000 kronor för alla rätt.

I en omgång där en ensam vinnare skulle tagit hem 16 miljoner kronor.

Vad är det som händer på V86 just nu? Som spelare är man uppgiven…

Vi fick dock se några läckra prestationer som vi får ta med oss i en annars dyster omgång. Bäst? Svårt, men Silver Annie fick äntligen vinna och Violett Hill var grym i mini-comebacken.

Här är Sportbladets Plusbetyg från omgången på V86:

+++++

Silver Annie: Äntligen seger och gissa om hästen var värd det här… Efter flera starka insatser på V75 så var det Silver Annie som fick vara först över mållinjen igen. Och hästen svarade för en suverän insats när hon helt enkelt bara var bäst och tog ner motståndet sista 500. Hårdheten avgjorde och det blir en rolig följetong i vinter.

++++

Violett Hill: Gjorde mini-comeback, men stod för en storstilad spurt i vida, vida spår och Erik Adielsson åkte bara undan till seger. Den här hästen är rätt så underskattad, men kapacitet finns det gott om. Har utmanat riktigt fina ston och det är en häst som nog kan ta ett steg till. Fortsätter Stig H att starta henne kommer hon vinna fler lopp i vinter nu då motståndet blir svalare och svalare.

+++

Kaj Widell: Tog en snygg dubbelseger på V86 och fortsätter att imponera. Är med och påverkar tränarna vad som ska göras på hästarna och han är otroligt skicklig att få en positiv effekt på hästarna. Indian Front gjorde ett av sina bästa lopp i karriären nu med annan utrustning – och det var en snygg och historisk tränarseger på V86 för Tomasz Wisniewski. Tyvärr floppade Leka som var hans bästa chans på V86. Men 2 av 3 får ändå anses som väl godkänt.

++

Maintainability: Rejäl insats och hästen visar att det är en klassig typ som hör hemma i högre klasser. Kaj Widell lotsade till seger och slank precis ner i andra par utvändigt efter en tuff inledning. Det blev vinstgivande och över upploppet var det Maintainability som bara var starkast. Nu är det dags för V75, tycker jag.

+

Bigarrå: Gjorde grovjobbet hela vägen men var bara överlägsen i lärlingsloppet. Från bricka 12 avancerade Kevin Svedlund tidigt fram i dödens och resten blev en skrattmatch. Hästen är i sitt livs form och det märks rätt så tydligt på resultaten. Bra insats och Veijo Heiskanen har fin snurr på stallet. Passas.

Ny jackpott på V86: Mitt älskade V86, vad händer? Favoritparad igen. Spelarnas guldgruva och fartfylla lopp har bytts ut till något helt annat den senaste tiden. Återigen blev det ingen utdelning på 6 rätt och nu jackpott väntar. Dags att göra loppet mer färgstarka. Men, jag vet också att det kommer vända… Nu är det dock bara uppgivet.

20 december 2017 22:52

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.