Wangle: ”Vad var det för prestationer?”

22

TRAV25 oktober 2017 22:50

Wow, snacka om fartfester – i regn och rusk.

Vad var det för prestationer vi fick se egentligen?

Carmine Am, Erica, Offshore Man och Spitcam Jubb var heroiska.

Det gjorde att ingen spelare mäktade med 8 rätt.

Nej, omgången på Solvalla och Åby blev för svår.

Ingen spelare hittade alla rätt.

Var raden så svår egentligen? Nja… Men det var nog ingen som trodde vi skulle få se sådana här insatser av hästar som inte direkt tillhör eliten.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

+++++

Offshore Man: Öppnade stenhårt till ledningen och ångade på hela vägen in till mål. Flemming Jensen hade minst sagt ställt i ordning rejält och när förhandsfavoriten fick hänga i tredjespår i 800 meter så var det upplagt för skräll. Men Offshore Man gav sig aldrig, fortsatte att dra undan i häftig stil och vann sedan på 1.10,6 över sprint. Jösses! Vad var det där?

++++

Carmine Am: Dyrgripen som äntligen börjar leverera på topp. Öppnade klart förbättrad och var sånär på att svara ut tyske snackhästen Mon Etoile. Knäckte dock denne på några få steg och klev sedan undan i hård duell mot Santiago Kyu. Hästen såg slagen ut, men stred rejält och det var en läcker insats. Nu kommer han ordentligt, Carmine Am. Se upp i vinter.

+++

Spitcam Jubb: Vilken häst, vilken tränare. Vilken saga! Snacka om att hästen aldrig sviker och är en krigare utöver det vanliga. Krossade en så pass bra häst som Star Advisor Joli den tunga vägen. Det gjorde så att ingen spelare fick 8 rätt på V86. Som tränaren själv sa: ”Nu mötte han inte Bold Eagle eller Readly Express”. Han fick synnerligen rätt…

++

Erica: Återigen uppvisning och ren och skär kross av Kaj Widell (han fortsätter att imponera rejält). Den här gången var det Erica som verkligen hade vaknat på rätt sida och på vilket sätt. Kaj Widell nöjde sig inte med en perfekt ryggresa utan han sökte sig tidigt fram i dödens och krossade ledaren och lyckades stå emot jättefavoriten Faye Bros med enkelhet. Läckert!

+

Stay Allert: Hade uppvisning i V86–1 och det var aldrig någon som ens kunde utmana. Det var Peter Untersteiner från start till mål. Välförtjänt seger.

Mon Etoile: Kom enkelt till ledningen och såg hur fin som helst ut hela dagen. Men sedan tog det tvärstopp och hästen var chanslös. Något måste varit riktigt fel med hästen… Sjukdom får vi hoppas, för det här är en flygmaskin de gånger hon är frisk.

Rätt rad på V86

V86-1: 4 Stay Alert. Värde: 36 kr
V86-2: 5 Lady Vera. Värde: 622 kr
V86-3: 7 Well Done La Marc. Värde: 1 243 kr
V86-4: 5 Erica. Värde: 3 792 kr
V86-5: 5 Honore D´Inverne. Värde: 8 956 kr
V86-6: 2 Carmine Am. Värde: 45 769 kr
V86-7: 5 Offshore Man. Värde: *
V86-8: 8 Spitcam Jubb. Värde: *

UTDELNING:

8 rätt: Jackpot

7 rätt: 17 597 kr

6 rätt: 828 kr

25 oktober 2017 22:50

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelResultat: Ingen satte 8 rätt på V86
Nästa artikelEn av landets formstarkaste hästar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.