Your Highness lämnar Stenströmer

71

image-4

Efter 16 segrar, 2,7 miljoner kronor och ett rekord på 1.09,7 tappar Axevallatränaren Ulf Stenströmer Your Highness.
Ny adress för stjärnstoet blir Frankrike och tränaren Fabrice Souloy.
– Jag fick beskedet i dag och det var mer eller mindre en chock. Väldigt tråkigt och överraskande, säger Ulf Stenströmer.

Your Highness inledde karriären strålande och vann sina åtta första felfria lopp och visade på allvar att hon tillhörde kulltoppen när hon först blev tvåa i Stochampionatet och sedan trea i Derbystoet 2013. Både som femåring i fjol och sexåring i år har hon tillhört det absoluta toppskiktet bland landets travston.
– Jag har plockat fram henne själv och rekommenderade även ägarna att köpa henne. Det är jag stolt över. Det har gått ganska bra, säger Ulf Stenströmer.
Du låter besviken?
– Ja, det är jag. Men sådan är branschen, det är deras häst och de gör som de vill. Jag hade planerat en satsning i Frankrike med henne och redan ordnat med box på den gård där vi brukar vara i Frankrike. Nu får någon annan göra den satsningen.

På väg mot nya rekord
Your Highness 39:e och sista start i regi Ulf Stenströmer var i Sto-SM på Åby för tio dagar sedan där hon slutade oplacerad som andrahandsfavorit.
– Hon var först utanför pengarna och min känsla var att hon var sjuk och det var hon också, säger Ulf Stenströmer.
Your Highness ägs av P.V.Racing Stable HB och Björn Nordstrand AB.
– De hade ytterligare tre hästar i min träning, två treåringar och en ettåring, och jag har sagt till dem att flytta även de hästarna. Har jag inte deras förtroende så har jag inte, säger Ulf Stenströmer.
– Stallet är på väg mot ett nytt rekord när det gäller både antal segrar och inkörda pengar. Ändå blev det här året då Noras Bean slutade och Your Highness flyttade. Det är tråkigt, men vi får plockar fram nya stjärnor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.