Lannem Silje skadad!

57

image-3

Kallblodsdrottningen Lannem Silje är skadad.
En liten blödning i ett gaffelband har hittats.
– Vi hoppas att hon kan komma tillbaka i vår, säger ägaren och tränaren Ola M Skrugstad som strukit stoet från torsdagens V64-tävlingar på Umåker.

Kallblodsvärldens kanske största stjärna skulle enligt planen ha startat två gånger i Sverige och banan i Umeå innan det var dags för vintervila.
Nu blir det inget av med det.
Det norska stoet som vunnit 44 av karriärens 48 starter röntgades på tisdagen på en veterinärklinik och befanns ha en liten blödning i ett gaffelband i ett av sina ben.
– Dessvärre är det så. Men det ser mycket bättre ut än jag fruktade i går kväll (måndag) då jag körde henne och kände att det var något som inte stämde. Hon står med full tyngd på hoven i dag – annars är det vanligt att hästarna nästan står på tre ben långa tider när de fått en sådan här sak, säger Ola M Skrugstad.
Skador i gaffelband – en sena i nedre delen av benen – brukar ta lång tid att läka. Ola M Skrugstad kan bara hoppas.
– Vi hoppas att hon kan komma tillbaka i vår. Meningen var att det skulle bli två lopp för henne och sedan julferie. Nu får vi räkna in den tiden. Dom på Umåkers travbana hade väntat besök och blev inte glada när jag ringde. Förhoppningsvis får vi ha de här starterna innestående till senare. Bara märren blir frisk nu vilket vi får hoppas och tro, säger Lannem Siljes ägare Ola M Skrugstad.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.