Adrian bjuder på ett långskott till V86

39

image-5

När Mosaique Face blev tvåa i Elitloppet kastade Adian Kolgjini hjälmen i backen och drog en högervrist som skulle få självaste Zlatan imponerad.
– Jag blev så jävla besviken, mest för pappas skull som jobbat i 30 år och jagat en seger i Elitloppet. Trav är ingen sport för folk med papp-psyke och det är bara att ladda om för nya lopp, säger vinnarskallen och bjuder på ett långskott till onsdagens V86-tävlingar i Kalmar.

När Adrian Kolgjini var yngre spelade han hockey. Målvakt. Även då visade vinnarskallen att han är en dålig förlorare.
– Pappa stod på läktaren och visslade och försökte stoppa mig när han såg att ännu en klubba var på väg att gå åt. Han tyckte nog blev dyrt ibland.
I dag är det enbart trav som gäller för 22-åringen som för precis ett år sedan tog karriärens största seger då han vann Jämtlands Stora Pris tillsammans med Mosaique Face.
– Det är klart att det hästen som man vinner sitt första storlopp med ligger en extra varmt om hjärtat. Mosaique Face är den häst som betyder mest för mig, säger Adrian Kolgjini.
Ändå var det inte för hjärtehästens skull som han kastade hjälmen på Solvalla och sedan drog till med en klockren högervrist.
– Jag har aldrig träffat en boll som jag träffade hjälmen. Jag blev så jävla besviken, mest för pappas skull som jobbat i 30 år och jagat en seger i Elitloppet. Hästen är brutal och det är förjävligt att han inte får vinna.

Tröstpris 1,2 miljoner kronor
Mosaique Face och Lutfi Kolgjini fick nöja sig med andrapriset i Elitloppet – 1,2 miljoner kronor.
– Det är den lilla trösten. Men det är som både hästägaren och pappa sa efteråt: Det är otroligt vad lite prispengarna betyder i sådana sammanhang. Det var vinsten i Elitloppet de var ute efter, säger Adrian Kolgjini.
Adrian Kolgjini är en vinnarskalle och lika dålig som han är på att förlora, lika bra är han på att vinna.
– Jag tycker det är viktigt. Jag blir extremt glad när jag vinner stora lopp. Då ska man njuta. Jag tror också att den euforin man känner när man vinner blir starkare om man även visar känslor när det går dåligt.
Är ni lika, du och ”Ludde”?
– Pappa är rätt lugn nu, men jag tror att han har varit värst, det är i alla fall vad jag hört. Men även jag har blivit bättre på att förlora även om jag bara är 22. Men trav är en speciell sport och även om du är framgångsrik som kommer du alltid förlora mer än du vinner. Trav är ingen sport för folk med papp-psyke.

Fyra chanser på V86
När vi får en pratstund är Adrian Kolgjini på väg till kvällens travtävlingar i Halmstad. Under intervjun hinner han samtidigt beställa en whopper pepper meal, dubbel, med cola. På tisdagen väntar tävlingar hemma på Jägersro och sedan på onsdagen är det V86-tävlingar i Kalmar.
– Ska man komma över en besvikelse som nu Elitloppet blev så är det bästa att man har något att se fram emot.
Adrian Kolgjini kör fyra hästar på onsdagen inom V86-spelet.
Special One (V86-2) gjorde ett bra lopp senast men han har tyvärr inte fått vinna än. Nu har vi ett pissläge och det krävs mycket tur. Men det känns ändå inte helt omöjligt för det brukar köras frisk i Kalmar och han kan vara ett riktigt långskott.
4 Doublestar Rapida (V86-6) är inte helt att lita på och kan fela och är även ojämn. Men han har kunnandet och formen är i alla fall bra. Hästen har för lite pengar på sig och ska räknas som en outsider.
1 Maffioso Face (V86-7) han går ut mot äldre hästar nu. Vi har ett optimalt läge med innerspår bakom bilen då han är väldigt startsnabb. Formen är på topp. Han gick med skor senast även om det står barfota i programmet, nu kommer vi rycka skorna. Han är på väg uppåt och kan vara rolig att ta med från det här läget.
9 Valetta Strix (V86-8) är otursförföljd och kommer ofta punschigt på det, men hon har smygform. Det är ingen större chans, men man ska ta med sig att formen är på topp.
Adrian Kolgjinis travvecka avslutas sedan fredag-lördag i Östersund där han alltså är titelförsvarare som kusk i Jämtlands Stora Pris på V75.
Vad tror du om chansen med El Mago Pellini (V75-6)?
– Hästen är riktigt bra men tyvärr får han inte sätta pricken över i här hemma i Sverige. Han var fantastiskt i vinter nere i Frankrike. Det var inte heller långt borta från att han slog Magic Tonight i senaste starten. Det kan bli svårt att hålla upp ledningen, men han är snabb och skulle det lyckas kan jag kanske försvara min titel.
En sista fråga – måste du lacka om hjälmen nu?
– Det skulle behövas, men nej, jag köper en ny istället. Lite onödigt kanske, men det var det värt. Det är skönt att få ur sig frustrationen ibland, säger 22-åringen och skrattar.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.