Himmel och Helvete på Elitloppet

42

SPELBLOGGEN

 

Nu är Elitloppshelgen över. 365 dagars väntan har precis börjat om. Eller? Jag anlände till Solvalla 09.00 på söndag morgon. Det första jag vill ta upp är att det kostar 320kr för inträde och 100kr för parkering. Nu är jag travgalen så jag hade kunnat betala 1320kr och ställt bilen i Uppsala och gått in till Solvalla. Jag tycker att 420kr enbart för att parkera bilen och gå in sänder fel budskap. Det är ett rejält tjat om att det ska lockas nya människor till travet. Skulle någon försöka få mig att följa med på en final i fotboll för 420kr när jag inte haft något tidigare intresse skulle jag hellre svälja pengarna.

Jag förstår inte resonemanget med att lägga in ett lopp efter finalen av elitloppet. Kan någon svara på det? Så fort elitloppet är över så rusar folk ut och skyndar sig därifrån. Lägg Elitkampen och Elitloppet som sista lopp då jag är övertygad om att folk skulle stanna längre. När vi ändå pratar om finalen. Hade jag vetat att Magic Tonight skulle leda från start till mål och vinna på en 10 tid hade jag inte åkt ner. När vi har väntat 365 dagar vill vi gärna se mer. Ingen skugga över Magic Tonight och kretsen kring honom. Nu kommer folk börja gnälla om att det var faktiskt andra heatet och så. Ja okej vi kollar på försöken istället då.

I det första försöket blev segertiden 1.10.4 och i det andra 1.09.7. Förra lördagen vann Mosaique Face gulddivisionen från ledningen på 1.09.0. Så kom nu inte och tala om för mig att det var en fartfest och att jag gnäller. Inte ett enda lopp fick vi se där man bara vrålar rakt ut på grund av tempot. Jag är riktigt besviken och kommer att stanna hemma nästa år.

Det sista negativa jag vill ta upp är att det bara är 300 000kr i Elitkampen. Det är ett utav det största du kan vinna som kallblod och det är inte ens en halv miljon i första pris. Skärpning!

Lite himmel fick vi faktiskt också. Det var enormt mäktigt att få tacka av Maharajah på plats. Det är inte varje dag vi får se Örjan med en tår i ögat. Jag vill även lyfta fram Billie De Montfort (V75-1). Vilket enormt driv i steget, vilken teknik. Ett utav de värsta jag sett på länge. Sist men inte minst Lanem Silje som vinner på otroliga 1.18.8. Det är helt sjukt.

 

Jag kommer att ha en liten paus. Som det ser ut nu kommer nästa inlägg på lördag. Hoppas batterierna är laddade och att suget kommer tillbaka. Ha en bra vecka allesammans!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.