Analys Avd 1-3 V75 Lördag från Liraren Spelguiden

181

spelguiden

LIRAREN satte sjuan förra helgen!
Derby-helg och ny jackpot om 61 miljoner!

VINNA ELLER FÖRSVINNA FÖR OSS MED ARMOUR AS!

Avdelning 1
Ranking A: 11 B: 3-2-9-8-10-5-7 C: 1-4-12-6
SPETSSTRIDEN Rätt öppen spetsstrid där i stort sett alla med framspår kan öppna. 1 Super Grabben söker troligen en rygg men både 2 Lucky Base och 3 Nero Maximus är ute efter ledningen. 5 Neelix vill också till tät men kanske har ett lite för snävt spår. Från springspår finns sedan 6 Cameron Dream och 7 Nisse Sånna som kan vara ute efter piken. Den förstnämnde i duon söker nog ändå en smygare. Knapp spetsfavorit för oss blir Nero Maximus men det känns långt ifrån givet.
ANALYSEN Det blir lite vinna eller försvinna då vi tar ställning direkt för topphästen 11 Armour As som vi tror läget till trots ska ha en vettig chans att runda det här fältet. Fyraåringen tillhör utan tvekan bland de bästa i sin kull och när hästen utmanade Ecurie D. tidigare under året visade han vilken kapacitet som finns. Senast trampade hästen upp i en framförvarande vagn oturligt och den starten är bara att glömma. Tongångarna från stallet är alltjämt positiva efter den starten och hästen ska hålla toppform. Vi tycker inte att motståndet skrämmer alls och med lite körning från start som det ser ut att bli så kommer den här hästens tunga slutvarv att bli ytterst avgörande. Bra chans! 3 Nero Maximus är vårt knappa spetsbud i loppet. Avslutade positivt senast efter en längre vila och lär ha gått framåt med det loppet i kroppen. Kommer att köras i tät om hästen kommer dit och han gör nästan alltid bra lopp. Tas med vid gardering. 2 Lucky Base är en annan häst som jagar spets och som inte lär släppa den ifrån sig om den nås. Höll starkt senast bakom bl.a. Ble Du Gers från spets och visade att han besitter fin kapacitet. Intressant med Kevin i sulkyn den här gången och ekipaget får inte nonchaleras. 9 Dortmund har styrka som räcker och blir över men frågan är om distansen är i kortaste laget? Kan avanceras fram om tempot bedarrar, får annars vara beredd att göra jobbet i spåren under slutrundan. Bör sluta långt framme.

AWESOME KRONOS – HÄSTEN ATT SLÅ OM SPETS NÅS!

Avdelning 2
Ranking A: 2-1 B: 11-5-10-3-4-7-9-6 C: 8-12
SPETSSTRIDEN 2 Awesome Kronos är erkänt startsnabb och favorit till att nå ledningen. 5 Bansky är dock ingen lätt motståndare från start och det vill till för Erik att vara på tårna när bilen släpps för att inte bli överflyglad.
ANALYSEN Lägsta klassen betyder fem streck den här veckan. 2 Awesome Kronos är en aning hetsig av sig bakom bilen och Erik lär släppa av hästen när bilen släpps. Gynnas av ett spår längre in i banan för felfri avgång och skulle ledningen ås är det hästen att slå i loppet. Såg inte helt bekväm ut med bakspår senat då hästen sprang och bröt en del så förhoppningsvis kommer hästen att trava bättre den här gången. Givet förstaval för oss. 1 Shapes får svårt att försvara ledningen här men kan ändå få loppet och Björn är ju mästare på att hitta fritt spelrum till slut. Har spurtat som en fantom två gånger om och kommer snart att vinna lopp. Ska tävla med jänkarvagn för första gången i karriären vilket kan ge susen. Ska räknas tidigt. 11 Oscar L.A. hade siktet inställt på Derby-final men får nöja sig med det här klass II-försöket istället. Har bra kapacitet för klassen och trots bakspår över kort distans ska hästen kunna runda de flesta här, frågan är bara om det räcker hela vägen. Passas tidigt. 5 Bansky känns lite som loppets joker. Är väldigt kvick ur startgroparna och skulle Ingves lyckas sända hästen hela vägen till ledningen får loppet ett annat scenario då han lär köras i den positionen. Får ett par lätta skor på sig den här gången som ska passa bättre än barfotakörning. Pass upp!

BLIR DET FINÅKA I LEDNINGEN FÖR BJÖRN?

Avdelning 3
Ranking A: 6-14-13 B: 5-2-1-4-3-7-15 C: 11-10-12-8
SPETSSTRIDEN Det sunda scenariot är att 6 Rolls Royce övertar ledningen från 2 Kadabra Bolets efter halvvarvet kört.
ANALYSEN Ett lopp där vi tycker fyra hästar höjer sig lite över mängden. 6 Rolls Royce var mycket bra vid segern senast över sprinterdistans efter att hästen övertagit ledningen och sedan spårat runt om. Scenariot kan bli detsamma här då Björn har en häst som kan öppna rejält och som kanske har mest ”pondus” från framspåret. Känns allround av sig och kommer att bli ett jagat byte. 14 Zenzero Jet startar från långt ner i kön och har ett berg av hästar att runda. Har sett grymt bra ut i två raka med Örjan och får vi se samma fart igen som hästen visat upp på slutet lär han bli svårstoppad ändå. Enligt tränaren har man sökt efter den här typen av lopp då hästen går bäst i ryggar samt med bilstart, direkt bakom vingen kan hästen dumma sig. Hybridvagn på den här gången och visst är detta ett tidigt streck. 13 Rackham försökte matcha självaste Don Fanucci Jet i Derby-kvalet senast och svarade för en väldigt stark prestation efter en tung resa. Sitter i andraspår här och kan avvakta vad konkurrenterna tar sig för. Aktuell om hästen är lika bra igen. Vi höjer även ett försiktigt varningens finger för 5 Kapten Kidd som är relativt färsk i träning hos Robert Bergh. Det har efter två starter blivit en seger och en andraplats och den här gången är det chefen själv som sitter i sulkyn. Kan öppna bra och det låter positivt från stallhåll. Outsider.

Vi går på djupet i analysen av varje lopp och vänder på de stenar som många låter vara orörda. Lycka till! Fullständig analys från LIRAREN Fredag morgon och från TIPSAREN Lördag morgon på http://tipsaren.com

Andelsspelen för LIRAREN V75, TIPSAREN V75, SPELGUIDEN V75 & JANNE JACKPOT finns hos https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Gillar du Tipspromenader? Testa att gå vårt Quiz med 10 frågor! Du går 1 km när och var du vill. Du får en fråga i din telefon var 100:e meter. Du kan vinna presentkort och du stöttar din förening. Du hittar tipspromenaden på http://3vinster.se

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.