Inför V75/jackpot: Fylld av självförtroende

116

Inför V75/jackpot: Fylld av självförtroende

Fyra starter – fyra segrar.
Marc Elias hade uppvisning under tisdagens V86® på Axevalla.
– Att göra allting rätt en kväll, det var speciellt och är något jag kommer att minnas länge. Jag ska försöka att köra lika bra på lördag, säger lärlingen som vilar sig i form inför lördagens V75® med jackpot hemma på Jägersro.

Dagen efter de fyra segrarna på Axevalla är Marc Elias lite hängig.
– Ja, jag känner mig sliten idag. Det var fem timmar dit och fem timmar hem i bilen, sedan upp tidigt i morse, det tog lite på kroppen. Då är det faktiskt skönt att jag inte kör mer den här veckan, så hinner jag vila upp mig ordentligt till lördag.
Då har 26-åringen alla möjligheter att spela en stor roll när V75 lockar med saftig jackpot och ATG spår 61 miljoner kronor i sjurättspotten.
Elias sitter upp bakom två betrodda hästar och en potentiell skräll.
Först ut är Nero Maximus (V75-1) som återkom efter tre månaders vila senast.
– Hästen gjorde väldigt många bra lopp i våras, men var sämre under elitloppshelgen. Vi såg i hagen att hästen inte hade samma energi och han fick besöka veterinären och fräscha upp sig. Då bestämde vi att han skulle vila över sommaren och comebacken blev som vi hoppats, pappa som körde var nöjd. Med det loppet i kroppen ska formen sitta där.
Tror du att han är lika bra nu som i våras, eller behövs det fler genomkörare?
– Han bör vara tillbaka i full form redan på lördag, så ser det ut i träningen i alla fall.
Hur ser du på uppgiften?
– Mycket avgörs i starten. Han är bra i voltstart och jag försöker öppna så snabbt som möjligt. Det allra bästa vore om vi kom till ledningen.
Skulle han tåla att gå utvändigt om ledaren också?
– Ja, det är en häst som klarar att gå där. Han är stark och stressar inte upp sig, men vinstchansen är givetvis mycket större om vi skulle nå ledningen.
Han är anmäld barfota, blir det så?
– Ja, han har hovar att gå barfota. I övrigt blir det samma utrustning som tidigare.

”Kommer att spurta vasst”
Virgin Maiden (V75-4) galopperade direkt senast, men visade storform i två virvlande avslutningar från svåra utgångslägen innan dess.
– Hon är svår att volta med då hon inte har någon rygg, då blir hon för vass, därav galoppen. Nu har vi en rygg i volten och då tror jag att hon sköter sig. Hästen har höjt sig en nivå i sommar och ser fortsatt fin ut i träningen så jag räknar med att formen är intakt och att hon kommer att spurta vasst igen. Får vi rätt resa i ryggar så kan det räcka till en plats, eller till och med vinst om det klaffar perfekt.
Hon är anmäld med jänkarvagn, är det korrekt?
– Nej, det blev fel. Hon kommer att tävla med sin vanliga vagn, samma huvudlag och barfota som tidigare.

”Testa rejält från start”
Hästen som ser ut att få störst förtroende från spelarna är Harran Boko (V75-6) som glänste i sin första barfotastart näst senast.
– Han var verkligen fin då, men samtidigt fick vi ett perfekt lopp i hårt tempo. Jag tycker inte att han var sämre, eller kändes sämre senast, det var bara synd att jag valde fel rygg från början. Hade jag följt med bakom på ledande Pastor Power och utnyttjat open stretch så hade han slagits om segern. Nu tvingades han dra tåget. Hästen har blivit mycket mer flexibel än tidigare, men just att gå först i tredjespår en lång bit tål han inte.
Skulle han tåla att gå utvändigt om ledaren här?
– Kanske. Men ska vi vinna loppet tror jag inte att det är rätt position. Det är så tufft i silverdivisionen. Han kan säkert strida om en plats även med sådan resa, men ska vi vinna behövs nog ledningen eller en fin ryggresa.
Hur reglerbar är han numera?
– Han är helt reglerbar, det visade han näst senast då jag laddade hårt, men kunde ta upp och gå ner som trea. Han har utvecklats mycket vad gäller det och går att köra som vilken häst som helst. Jag kan testa rejält från start och sedan gå ner i rygg på ledaren om jag tycker att det passar. Men förhoppningen är förstås att komma till spets, då stiger våra chanser.
Kan han tävla barfota igen?
– Absolut, det fortsätter vi med, hovarna är fina. Vagnen blir densamma, oavsett hur den klassas i startlistan, det är en Custom FCS som han tävlat med hela tiden. Vi testade en jänkarvagn i värmningen på Jägersro, men han trivdes inte i den.
Hur ser du på hästarnas vinstchanser?
– Nero och Harran har bra vinstchans båda två, jag kan inte sära på dem. Det hänger på löpningsförloppet där mycket avgörs i starten. Virgin Maiden behöver mer hjälp på vägen, men skulle kunna överraska.
Hur är din känsla att komma till Jägersro med fyra raka segrar i ryggen?
– Den är skön, det ger självförtroende. Det är klart att jag tar med mig det när jag kör ut på lördag, säger Marc Elias.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelIdag bjuder vi på analys till ALLA V86 avdelningar från Tipsaren/Spelguiden
Nästa artikelAnalys Avd 1-3 V75 Lördag från Liraren Spelguiden

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.