Anders Zackrisson njuter av att vara i rampljuset

277

Fem tippar V75 till Gävle 18 augusti 2018

Han har chansen att kunna vinna sitt livs största seger.
Anders Zackrisson njuter av att vara i rampljuset med hårt betrodda Devil Sound i E3-finalen.
– Jag kör i spets så länge lampan lyser, säger Anders Zackrisson.

Lördag eftermiddag smäller det på Gävletravet när E3-finalerna ska avgöras. V75-omgången kryddas dessutom av en Super Jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 63 miljoner kronor enbart på sju rätt.
Anders Zackrisson är en liten tränare från Kalmar och har fått fram en riktig reklamhäst i Devil Sound. Hästen har gjort sju starter i år och tagit två segrar och fem andraplatser. Inför senaste starten hade han varit tvåa fyra gånger i rad, men då slog han till med seger i uttagningsloppet till E3. Ifrån ledningen ledde Devil Sound runt om och vann på det nya rekordet 1.11,8 över kort distans.
– Devil Sound (V75-2) gick nytt banrekord senast och de säger att Rommes bana inte är så jättesnabb. Det kändes även som att det fanns lite krafter kvar, säger Anders Zackrisson.
– Han har känts jättebra hela tiden och aldrig gjort ett dåligt lopp. En väldigt tacksam häst som är startsnabb, stark och travsäker. Jag tycker att han går framåt och utvecklas för varje lopp och gör små framsteg hela tiden. I de två senaste loppen har han känts bättre än någonsin.

”Kan springa en hög 1.10-tid”
Devil Sound har ett drömläge med innerspår bakom bilen i E3-finalen, startsnabb som han är. Taktiken är också given från Anders Zackrissons sida.
– Plan A är att ta ledningen och köra i spets så länge lampan lyser. Jag skulle gärna se att jag fick ta det lite lugnt den andra femhundringen och helst ha en bra häst utvändigt så att det inte blir en ren speeduppgörelse.
– Han kommer att springa riktigt fort och springer säkert en låg 1.11-tid om det behövs. Jag är heller inte främmande för att han kan springa en hög 1.10-tid, säger Zackrisson.

”Har en relevant vinstchans”
För Kalmartränaren betyder det såklart väldigt mycket att ha en häst av Devil Sounds kaliber i stallet. Hästen har sprungit in 854 500 kronor hittills och treåringen kan nu ge Anders hans största seger i karriären.
– Det är jättestort för mig att få vara med. Det har blivit mycket uppmärksamhet och jag njuter av att få vara i rampljuset ett tag. Skulle hästen vinna vore det enormt stort. Han var med i Uppfödningslöpningen i fjol men det här är första gången som det känns att han har en relevant vinstchans.
– Det kan gå vägen och även om jag har stor respekt för de andra så vill jag inte byta häst med någon. Man ska tänka på att han har mött de bästa i kullen i flera lopp och även om han har radat upp andraplatser innan så har han kämpat och gjort vad han har kunnat, säger Anders.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Ja, nu blir det jänkarvagn för andra gången i karriären. Första gången var i Uppfödningslöpningen i fjol. I övrigt blir det barfota runt om som senast och inga ändringar. Vi åker tidigt lördag morgon, klockan halv sex, och han har rest bra tidigare så det är onödigt att ändra på det.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.